Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Yürüyüş Şekli Nasıl Düzeltilir? (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/160313-yuruyus-sekli-nasil-duzeltilir.html)

DeRDeST 14.07.2015 05:04

Yürüyüş Şekli Nasıl Düzeltilir?
 
Yürüyüş Şekli Nasıl Düzeltilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Sorunu çözme girişiminde bulunmadan önce, anormal yürüyüşün sebebini bulun. Anormal yürüyüş sakatlıklardan, hastalıklardan kaynaklanabilir veya bazen kalıtsal yollardan bile geçebilir. Anormal yürüyüş şekillerinin birden çok türü vardır ve her türü düzeltmek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır.

Sakatlıkların iyileşmesi gerekiyor. Birçok insan sakatlıklar yüzünden anormal bir şekilde yürüyor, sakatlık iyileştiğinde ise yürüyüş büyük olasılıkla kendiliğinden düzeliyor. Sakatlanma sonucunda stepaj ve kasınçlı yürüme bozuklukları ortaya çıkabilir. Stepaj bozukluk var ise kişi yürürken ayağını sürüklememek için bir ayağını daha yukarıda tutar. Kasınçlı bozukluk ise kişinin yürürken ayağını kaldırmak yerine sürüklemesine yol açar.

Bir bacak korsesi veya ayakkabı yükseltici kullanın. Bacak korseleri yürürken doğru ayaklarınızın doğru pozisyonda olmasını sağlar. Yürüyüş şeklinizi etkileyen bir hastalık veya şiddetli bir sakatlık yaşadıysanız, tekrar düzgün yürümeyi öğrenmek için korse giymelisiniz. Korse ile günde 20-30 dakika yürüme egzersizleri yapın. Spor pistleri gibi düz zeminlerde yürüyün, böylece düşme olasılığınızı azaltırsınız. Bir bacağınızın diğerinden daha yüksek olduğu bir yürüyüş şekliniz var ise ayakkabı yükseltici kullanın.

Bir fizyoterapiste danışın. Fizik tedavi herhangi bir yürüme sorununu düzeltmek için en etkili yoldur. Fizyoterapistler, etkili egzersiz teknikleri ile size rehberlik edebilir ve yürüyüş şekli ile ilgili her türlü sorunuzu cevaplayabilir.


Saat: 11:18

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.