Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Yoga Yaparak Nasıl Boy Uzatılır (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/160317-yoga-yaparak-nasil-boy-uzatilir.html)

DeRDeST 14.07.2015 05:08

Yoga Yaparak Nasıl Boy Uzatılır
 
Yoga Yaparak Nasıl Boy Uzatılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yoga sadece güç, denge ve esnekliği geliştirmekle kalmayan, aynı zamanda omurgayı da uzatan, son derece faydalı bir egzersiz biçimidir. Teknik konuşmak gerekirse, gelişmiş bir insanın kemiklerini uzatamayacağı için uzamanızı sağlamaz. Ancak yoga, omurgayı esneterek boşluklar oluşturur ve bu esnemeyi destekleyecek kasları geliştirmenizi sağlayarak daha uzun görünmenizi sağlayabilir.

Nefesinize odaklanın. Nefes kontrolü yoganın önemli bir kısmıdır ve omurgayı uzatma konusunda anahtar noktadır. Her yoga pozunda, nefes alırken omurganızı uzatmaya çalışın.

Düzgün hizalanmayı öğrenin. En çok faydayı sağlamak için, eğitimli bir hoca gözetiminde tüm temel pozların hizasını öğrenin. Tadasana (Dağ Pozu) gibi temel pozlar bile, kuyruk sokumunu yere doğru esnetirken bel ve diğer tüm bölgeleri yukarı esneterek, omurganızı nasıl iki yönde esnetebileceğinizi öğrenmenize yardımcı olur.

Oturarak dönme hareketlerine çalışın. Ardha Matsyendrasana (Yarım Balık Kralı Pozu) gibi oturarak dönme hareketleri omurgayı uzatmak, omurganın dönme kabiliyetini artırmak ve omurgayı destekleyen kasları güçlendirmek gibi -- hepsi de daha uzun görünmenizi sağlayan-- birçok fayda sağlar.

Köprü çalışın. Setu Bandha Sarvangasana (Köprü Pozu) gibi basit köprüler omurganın esnek ve güçlü olmasına yardımcı olur. Köprü hareketleri aynı zamanda gerginliği azaltır ve enerji verir.

Sabırlı olun. Haftada iki kez yoga yaparak kısa sürede duruşunuzda bir gelişme fark edebilirsiniz fakat sırtınızın güçlenmesi ve omurgadaki duruş eğriliklerin düzelmesi biraz zaman alabilir.


Saat: 07:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.