Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Hikaye Anlatma Becerisi Nasıl Gelişir? (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/166009-hikaye-anlatma-becerisi-nasil-gelisir.html)

DeRDeST 05.09.2015 21:56

Hikaye Anlatma Becerisi Nasıl Gelişir?
 
Hikaye Anlatma Becerisi Nasıl Gelişir?

Hikaye, Hikaye Nasıl Anlatılır, Hikaye Anlatma, Hikaye Anlatma Becerisi Geliştirme, Hikaye Anlatma Becerisi Nasıl Olur, Hikaye Anlatma Becerisi Nasıl Geliştirilmeli, Hikaye Anlatımı Nasıl Olur

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İlgiyi üzerinizde tutun. Giriş cümleleri ‘araba sürmeyi öğrenmek benim için bir işkenceydi’ ya da ’11.ayın 9.günü her zaman olduğu gibi işe gidiyordum’ şeklinde olabilir. Bir büyükbabaysanız ve torununuzun unutabileceği konular hakkında bir şey anlatıyorsanız ‘annen senin yaşındayken…’ ya da ‘baban senin yaşındayken…’ gibi cümleler onun için merak uyandırıcı olabilir.

Hikâyenizi önceden planlayın. Bir çocuk hikâyesi ya da başka bir geleneksel hikaye okuyorsanız hikayeyi baştan başa birkaç defa okuyun ki böylece bütün detaylarıyla aklınızda kalmış olsun. Ailenize kişisel bir şey anlatıyorsanız, gün içinde örneğin işe gidiş geliş zamanlarında yaşadığınız tuhaf anları bu hikâyeye ekleyin ki böylece aklınızda kalsın ve ezberleyebilin. İşte yaşadığınız bir komik olayı ya da bir atama ile ilgili büyük haberleri bu şekilde anlatabilirsiniz böylece hikâyenizi etkileyici bir hale getirmiş olursunuz.

Hikâyenin içeriğine göre ses tonunuzu ayarların. Yoğun duyguların yaşandığı anlarda dramatik bir ses tonu kullanın ya da bir kumsalda yattığınız zaman o anın ne kadar güzel ya da büyüleyici olduğunu vurgulamak için ses tonunuzu rahat ve ağır bir hale dönüştürün. Her hikâye için ayrı bir ses tonu seçin ve sürekli o ses tonunu kullanın.

EbruLi 05.09.2015 21:59

Cevap: Hikaye Anlatma Becerisi Nasıl Gelişir?
 
Kreste calistigim donemde gelismisti

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Saat: 06:18

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.