Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Hiç Öfkelenmem Diyorsanız (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/174440-hic-ofkelenmem-diyorsaniz.html)

Papatya 08.01.2016 23:44

Hiç Öfkelenmem Diyorsanız
 
Hiç Öfkelenmem Diyorsanız

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İnsanların hayatlarının sonuna kadar öfke duygusunu yaşayacağını ve yaşaması da gerektiğini belirtildi.

Psikolojik Danışman Uzmanı Sevgi Dönmezel,“Çevrenizde ‘ben hiç öfkelenmem’ diyenler varsa, inanın onlar yalan söylüyordur” dedi.
Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (PDRM) tarafından “Öfke Kontrolü” semineri düzenlendi. Semineri veren Psikolojik Danışman Uzmanı Sevgi Dönmezel, öfkenin herkesin yaşadığı ve yaşaması gereken bir duygu olduğuna dikkat çekerek, insanların öfke duygusunu kontrol ettiğinde birçok problemin çözümlenebileceğini de kaydetti.
Öfke duygusu yaşandığında vücutta fiziksel olarak belirtilerin ortaya çıktığını (kesik ve zor nefes alma, kalp çarpıntısı vs.) ve öfke kontrol yöntemlerinin temel önceliğinin bu fiziksel belirtileri azaltmak olduğunu aktaran Dönmezel, öfkenin fiziksel etkilerinin yanı sıra zihinsel (dikkat eksikliği, konsantrasyon bozukluğu vs.), davranışsal (aşırı gıda tüketimi, ilaç kullanımı vs.) etkilerinin de olduğuna ve kontrol edilmediği takdirde büyük sorunları beraberinde getirebileceğine de değindi.
Öfkeyi, “sürekli” ve “durumluk” öfke şeklinde ele alan Dönmezel, sürekli öfke yaşayan birinin çok çabuk öfkelendiğini ve bu tür kişiler için bu durumun artık bir yaşam tarzı olduğunu ve bu kişilerin toplumda barınmasının da zor olduğunu ekledi. Durumluk öfkeyi ise insanların kendilerini hayal kırıklığına uğratan, acı veren, yoksun bırakan bir durumla karşılaştığında yaşadığı öfke türü olarak belirtti.
"NE İÇE ATIN NE DE DIŞA VURUN"

Herkesin öfkeyi ifade etme tarzının farklı olduğunu ancak öfkeyi ifade etmek yerine kontrol altına almanın daha doğru olduğunu kaydeden Dönmezel, "Öfkeyi içe yönelttiğinizi düşünüyorsanız ve böyle bir ifade tarzınız varsa lütfen destek alın ya da kontrol yöntemlerini kullanmaya çalışın. Öfkenizi ne içe atın ne de dışa vurun’’ diyerek, öfkenin içe atılmasının ya da içe yönlendirilmesinin kişide ciddi rahatsızlıklara neden olabileceğine dikkat çekti.
ÖFKE NASIL KONTROL EDİLİR?

Dönmezel, öfke kontrol yöntemlerini; ortaya çıkan fiziksel belirtileri kontrol altına almak, düşüncelerin farkına varmak, alternatifler geliştirmek, girişken davranmak, içinde bulunulan ortamı değiştirmek, 4D kuralını (Dur, Düşün, Duygularını kontrol et ve Davran) uygulamak, çözüm cümleleri kullanmak şeklinde sıraladıktan sonra fiziksel belirtileri kontrol altına almanın öfke anında mantıklı düşünebilme ve o fiziksel etkilerin zararlarından korunma noktasında çok önemli olduğunu ve bunun için de nefes egzersizleri yapmak gerektiğini anlattı.
"KENDİNİZİ ARADA BİR ŞARJ EDİN"

Ayrıca Dönmezel, “Günlük yaşantının içindeki o rutinlik insanı bunaltır. Telefonlarımızı nasıl şarj ediyorsak bizim de şarja ihtiyacımız var. Kendinizi arada bir şarj edin” ifadelerini de kullanarak, günlük hayatın sıkıcılığından kurtulmak için herkesin, kendine özel bedensel ve zihinsel gevşeme egzersizlerini yapması ve ihmal etmemesi gerektiğini söyledi.


Anastasia 08.01.2016 23:47

Cevap: Hiç Öfkelenmem Diyorsanız
 
Öfkeli olduğunda ve öfkenin zarar verecek kadar artan boyutlara ulaştığını anladığın anda karşındakini kırmamak adına uzaklaşmak gerekir bence.. Sorun daha sonra konuşularak çözümlenmelidir.


Saat: 09:44

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.