Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Olduğumuz gibi görünmek (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/21910-oldugumuz-gibi-gorunmek.html)

KaRaqiZz 19.12.2012 19:54

Olduğumuz gibi görünmek
 
Her birimizin iç dünyasında bizleri yöneten ve aslında arıtılması gereken birçok duygu ve düşünce vardır. Toplum içinde değişik maskelerimizle bunları saklamaya kendimizi olduğumuzdan farklı göstermeye çalışırız.

Bu davranışımızın altında bilgi yetersizliği kendimize olan güvensizlik çıkarlarımızı korumak kendimizi başkalarına beğendirmek sevdirmek ve daha birçok neden yatar. Bu nedenlerden dolayı diğer insanların gerçek yüzümüzü görmelerini istemeyiz. Dış dünyaya karşı hep mükemmeli oynarız!. Her zaman sevgi doluyuz!.. Taa ki günün birinde birisi gelip bizim nasırımıza basıncaya kadar. O zaman gerçek yüzümüz seviyemiz ortaya çıkar.



Bir bilge“Bir insanın gerçek tekâmül seviyesi her zaman ki göründüğü hali değildir. Karşılaştığı herhangi bir olayda nereye kadar düşebiliyorsa düştüğü yer onun gerçek seviyesidir.” diyor. İnsanın görevi bu seviyeyi devamlı olarak yukarılara çekmek olmalıdır. Bir anlamda yükselmek olgunlaşmak budur.



Evrensel yasalara göre elbet ki yaşantımızda karışıklıklar engeller ve düşüşler her zaman olacaktır. Ancak o zaman kendimizin nerede olduğunu görebiliriz bilebiliriz.

Hedefimiz; “sahte benimizin farkına vararak onun esiri olmadan gerekli değişim ve dönüşümü yaparak gerçek benimize doğru yol almak” olmalıdır.

Ne demiş sevgili Mevlâna; “Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol!..” Sonuçta olduğumuz gibi görünmeliyiz.



Saat: 15:01

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.