Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Derin Dondurucudaki Duygular.. (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/33123-derin-dondurucudaki-duygular.html)

Dua 20.05.2013 00:15

Derin Dondurucudaki Duygular..
 
Derin dondurucular, hemen her evde olan ve gıdaları, mevsimi olmadığı halde temin edebilmemizi sağlayan ürünlerdir. O nedenledir ki çileği kışın rahatlıkla canınız çekebilir. Mevsiminin gelmesini beklemenize gerek yoktur, derin dondurucunuza istediğiniz miktarda çilek atmanız, sorunun çözümü için yeterlidir.

Tıpkı beyaz eşyada olduğu gibi insanlar, yaşamlarında da derin dondurucuya sahiptir. Aradan uzun yıllar geçse de tazeliğini koruyan “duyguların ve düşüncelerin saklandığı” kişisel derin dondurucular… Kolay kolay bozulmazlar, bir ömür garantisi vardır. Kapasitesi aklın hayalin alamayacağı kadar geniştir. Yeter ki dondurulacak yaşantılar hayat bulsun…

10 yıllık evliliklerinde her şeyin yolunda gittiğini düşünen Ahmet Bey, eşinin birden bire düğün gecesinde kayınvalidesinin söylediği cümleleri hatırlatmasıyla başlayan tartışmaya anlam veremez. Ayşe teyze de şaşırıp kalmıştır, 25 yıl önce gelinine taktığı değersiz taşları hatırlatarak ayrımcılık yaptığını söyleyen oğlunun sözlerine… Neden diğer gelinine inci takılmıştır? Aradaki farkı merak etmektedir evlat, tek sorun neden bu kadar zaman beklediğidir?

Bazen, dilimize geleni içerlerde bir yerde tutmayı; onu orada saklamayı tercih ederiz. Bazen zamanının gelmediğinden bazen de zamanı gelse de ilişkileri zedeleyeceğini bildiğimizden o “dilimize geleni” içerde muhafaza etmeye devam ederiz. Bildiğimiz ama dillendirmediğim şeyi, başkalarının bilmediği yerde taze tutacak serinlikte bekletiriz.

Bazen son kullanma tarihi geçmiş ürünleri atmak zorunda kalırsınız, isteseniz de istemeseniz de o artık ihtiyacınızı karşılayacak bir niteliğe sahip değildir. Bozulmuş bir ürünü –bile bile lades diyerek- tüketmeye çalışmak kişiyi ya zehirler ya da daha fenasını yapar. Bozulanı atmak bedensel sağlığınızı korur. Kişisel derin dondurucularda saklanan yaşantılar da bu yaklaşım ile değerlendirildiğinde daha nitelikli bir yapıya kavuşacaktır.

Şu bir gerçek ki derin dondurucuda saklananları ortaya çıkarmak günlük işler kadar kolay değildir. Bunun için ciddi bir analiz dönemi ve profesyonel bir yardım süreci gerekmektedir. Önemli olan derin dondurucunun kapağını açmaya hazır olup olmamaktır.

Kişisel derin dondurucular, aslında varlığımızı korumamızı ve sürdürmemizi sağlayan mekanizmalardan biridir. Bu mekanizmayı sağlıklı kılan şey ise geçmiş ile bugün arasındaki bağın gerçekçi olmasıdır.

Papatya 13.11.2014 13:23

Cevap: Derin Dondurucudaki Duygular..
 
Mutluluğumuzu paylaşıyoruz ama acımızı, hüznümüzü, kırgınlıklarımızı içimize atıyoruz bazen , yüreğimizin derinliklerinde saklıyoruz ve artık patlama noktasına gelince biz çıkarmak istemesek de kendiliğinden çıkıyor..
Onun zamanını iyi ayarlamak lazım, sürekli içine atmanın insanı üzdüğü gibi sürekli söylemek de karşındakini kendinden uzaklaştırır ve sıkar, orta yollu olmalı...


Saat: 12:36

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.