Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   İsteklerinizi Elde Etme Yolları (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/91351-isteklerinizi-elde-etme-yollari.html)

Jineps 19.02.2014 21:43

İsteklerinizi Elde Etme Yolları
 
İsteklerinizi Elde Etme Yolları

Bazen oyunu kurallarına göre oynamak yeterliyken bazen istediklerimizi elde etmek için ilginç stratejilere ihtiyacımız olabilir. İşte onlardan birkaçı…
İstediğimizi elde etmek için istemek yeterli olsaydı hayat çok kolay olurdu değil mi? Ne yazık ki hayat labirentinde ilerlerken bazen kurnazlık gerekebilir. İşte Jennifer Lopez örneği: Eski makyaj uzmanının özel hayatıyla ilgili bilgileri basına sızdırdığından şüpheleninceona başka kimseye söylemediği bir bilgi verdi. Verdiği bilgiyi gazetelerden okuyunca bilgi sızdıran kişinin kim olduğu artık besbelliydi. Akıllıca değil mi? Siz de her istediğinizi elde edebilmek istiyorsanız işte tavsiyelerimiz:

Birini konuşturmak istiyorsanız…
Zarf atıp ağzından bazışeyleri almaya çalıştığınızdan şüphelenen kişi sizekarşı daha dikkatli davranacaktır. Konuşturmak zor olsa daen iyi yöntem onunla özel bir şey paylaşmaktır. "Özel bir şey anlatırsanız ona güvendiğinizi anlayıp size aynı şekilde davranmak isteyecektir" diyor gazetec ive Columbia Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler Uzmanı olan Paula Span. Size açılmaya başladığında katılımcı olmaya çalışın: "İnsanlar kendi tarafında olan kişilere sırlarını daha kolay anlatırlar" diyor Span. O anlattıkça onu onaylayan ifadeler kullanmaya özen gösterin.

Aldatıp aldatmadığını öğrenmek istiyorsanız…
Şüpheleniyorsanız önce soğukkanlı davranın. Özel detektif ve "Cheaters" (Aldatanlar) adlı kitabın yazarı Raymond B. Green şunu öneriyor: "Arkadaşlarıyla yemeğe çıkacağını söyleyince kabul edin. Dönüşte veya ertesi gün gecenin nasıl geçtiğini "öylesine" sorun. Fazla ilgili görünmeyin. Anlattıklarını not edin ki daha sonra hatırlamanız kolay olsun. Bir hafta sonra o akşamı yeniden sorun. Yalan söylediyse muhtemelen bazı detayları unutup yanlış anlatacak siz de onu kolayca yakalayacaksınız. Anlatmadığı bir şeyi anlatmış gibi söyleyip yalancıyı daha kolay tuzağa düşürebilirsiniz. Anlattığı her şey yalan olduğu için sizin bahsettiğiniz detayı söylemiş olabileceğini düşünüp yeminizi yutabilir.

CV'nizin okunmasını istiyorsanız…
Yöneticiye ulaşmak istiyorsanız asistanını kazanın. "Adresi sormak için şirketi arayıp yönetici asistanının ismini öğrenin" diyor "Aşıklar İçin Ucuz Psikolojik Tüyolar" adlı kitabın yazarı Perry W. Buffington. CV'nizi gönderdiğinizde zarfın üzerine asistana olan teşekkürlerinizi içeren bir post-it yapıştırırsanız asistan yazınızı mutlaka patronuna ulaştıracaktır.


Pahalı bir restoranda iyi bir yer istiyorsanız…
Bu tür restoranların VIP'lere çok iyi davrandığı bilinir. "Arayıp tanıdık bir sima için rezervasyon yaptırmak istediğinizi söyleyin" diye tavsiye ediyor New York'taki özel bir kulübün halkla ilişkiler sorumlusu Caroline Homlish. Böyle davranırsanız çevresi olan bir insan olarak algılanırsınız. Bir gün önceden restoran işletmecisinin adını öğrenmek için arayın. Rezervasyon yaptırmak için aradığınızdamutlaka isminizi verin ve işletmecisinin adını söyleyerek "…bey benim için bir masa ayarlayabilir misiniz?" deyin.


Saat: 11:43

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.