Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Beklemeyi Değil, Eyleme Geçmeyi Sevin (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/91566-beklemeyi-degil-eyleme-gecmeyi-sevin.html)

Jineps 20.02.2014 13:59

Beklemeyi Değil, Eyleme Geçmeyi Sevin
 
Beklemeyi Değil, Eyleme Geçmeyi Sevin

Kariyeriniz bir dizi seçimdir. Bazıları iyidir bazıları ise o kadar iyi değildir. Ama her iki durumda da siz seçim yapan kişisinizdir. Kimi zaman seçim şansınız yokmuş ya da bir başkası sizin adınıza seçim yapıyormuş gibi gelir; ama gerçek şudur ki seçiminiz üzerinde düşündüğünüzden daha çok güç sahibisinizdir.



Kariyerinizde neler oluyor? Hayal kırıklığı? Sıkıntı? Yorgunluk? Günümüzün pazaryerinde hepimizin ilgilendiği konular. (Yalnız olmadığınızı bilmek iyidir.) Kariyeriniz olmasını istediğiniz noktada değilse bu konuda bir şeyler yapmak size bağlıdır. Sabreden derviş muradına ermiş’ anlayışı yardım etmekten çok acı verir. Sizi sıkıntıdan kurtarır; Çünkü işlerin kendi kendine zaman içinde hallolacağına inanırsınız. Sonuca götüren şey eylemdir beklemek değil.


Öyleyse siz neyi seçiyorsunuz? Daha çok para kazanmak için çabalamayı mı yoksa maaş artışının size gelmesini sessizce dilemeyi mi seçiyorsunuz? Özgeçmişinizi güncellemeyi mi yoksa meşguliyetin hakim olmasına izin vermeyi mi seçiyorsunuz? Gerçek tutkunuzun ne olduğunu keşfetmeyi aktif olarak seçiyor musunuz yoksa yanıtın sihirli bir biçimde ortaya çıkacağını mı umuyorsunuz? Bugün yaptığınız seçimler yarın mutlu olup olmayacağınızı belirler. İlerlemek için bazen geriye gitmeniz gerekir. Geçmişte nerede olduğunuzu bir kez kabullendiğinizde ilerlemek için planlar yapabilirsiniz. Kariyerinize bakın. Seçimleriniz sizi nereye getirdi?


Kötü Seçimler Pişmanlığa mı Yol Açtı?
Herkesin kariyerinde farklı yapmayı dilediği bir şey vardır. Belki bir röportajda ya da toplantıda yanlış bir şey dediniz ve bir fırsatı kaçırdınız. Belki daha yüksek bir maaş için pazarlık edebilirdiniz; ama etmediniz. Belki kariyerinizde çok yükselmenize yardımcı olabilecek biriyle karşılaştınız; ama yardım istemeyi beceremediniz. Yine bilin ki yalnız değilsiniz. Kötü seçimlerherkesin paylaştığı bir şeydir. Önemli olan kariyerinizde başınıza ne geldiği değil bundan nasıl kurtulduğunuzdur. İlerleme kaydettiniz mi yoksa her bir an’ı zihninizde yeniden mi oynatıyorsunuz? Yeniden oynatmalar kariyeriniz için değil spor içindir. Bırakın gitsin böylece daha iyi bir şeye doğru ilerleyebilirsiniz.


Kötü Seçimler Kötü Bir Tutuma mı Yol Açtı?
Çevrede olmanız insanları eğlendiriyor mu? Yoksa insanlar sizi görmemezlikten mi geliyor? Kötü tutumu sakladığınıza mı inanıyorsunuz? İnancınız yanlış. İnsanlar bu tutumu bir kilometre öteden anlar. Hiç kimse mutsuzluğu ya da kızgınlığı saklayamaz. Umutsuz olmaya hakkınız olduğunu düşünebilirsiniz; ama en fazla zarar verdiğiniz kişi sizsinizdir. Hiç kimse sizin üzgün olmanızla ilgilenmez. Zor biri olduğunuzla ilgilenirler. Kariyerinizdeki her şeyi alt üst edip gerçek sonuçlar mı almak istiyorsunuz? Daha pozitif bir insan olun. Tek başına bu eylem bile kariyerinizi dönüştürebilir.


Kötü Seçimler Korkuya mı Yol Açtı?
Sizi ne korkutur? Daha fazla para ya da kaynak istemekten mi korkuyorsunuz? Toplantılarda ağzınızı açmaktan mı korkuyorsunuz? Tanıdığınız kişileri sizin için bir iş fırsatı olup olmadığını sormak için aramaktan mı korkuyorsunuz? Tutkunuzun peşinden gitmekten mi korkuyorsunuz? Korkmak normaldir. Onsuz yaşayamazsınız. Ama korkmak ile korkunun sizi felç etmesine izin vermek arasında fark vardır. Meşgul bile olsanız kendinizi gayet iyi bilirsiniz. Korkunun ne zaman yolunuza çıktığını bilirsiniz. Soru şu... Bu konuda ne yapacaksınız? Korkunun kazanmasına izin verecek misiniz vermeyecek misiniz?


İyi Seçimler Yapmaya Başlayın
Siz daha iyi seçimler yapana kadar eski seçimleriniz sizi taciz etmeye devam edecektir. Bugüne iyi bir seçim yaparak başlayın. Bir seçim sizi ikiye ve daha fazlasına götürecektir. Bir yerden başlamalısınız; öyleyse hemen şimdi olduğunuz yerden başlayın. Zaman içinde yapılmış iyi seçimler sizi daha tatmin edici bir kariyere götürecektir.

Öyleyse ne diyorsunuz? Yaşayacak yalnızca bir hayatınız var; bu aynı zamanda sevdiğiniz bir hayat olabilir!


Saat: 12:16

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.