Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Cennet Mektupları - İlahi Bir Varlıksınız (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/92807-cennet-mektuplari-ilahi-bir-varliksiniz.html)

Jineps 23.02.2014 11:55

Cennet Mektupları - İlahi Bir Varlıksınız
 
Cennet Mektupları - İlahi Bir Varlıksınız

Tanrı dedi ki:

Madem ki çocuklarım Dünyadaki hayatı deneyimliyorlar buna bir derman yoktur. İnsan hayatına dair sürekli olarak bir derman arayışında değil misiniz? Çeşit çeşit seminerlerin kitapların insanların veya bir ilacın ya da iksirin peşinde değil misiniz? Bir çözüm istiyorsunuz. Tekamül etmek istiyorsunuz lakin aradığınız derman "kayıtsız kalmak ve unutmak" gibi görünüyor.

Göreli hayat için bir iksir yoktur sevdiklerim. Dünya hayatına saplantılı bir şekilde tutunduğunuzda ona tabi olursunuz. Sürekli olarak kaybın ve kazancın muhakemesini yaptığınızda hayattan uzaklaşırsınız.

İnsan hali denilen bir hal mevcuttur. Bu hal dahilindeyken daha harika bir hayatın daha büyük doygunlukların arayışı vardır ve aslında bu arayış bir nevi kaçma eğilimi olarak görünmektedir. Üzerinde yürüdüğünüz hayat yolunun mayınlı ve çivilerle kaplı olduğunu görür ve bir şekilde ondan kaçabilirsiniz.

Hayatın baskısından kaçmak için her şeyi yaparsınız. Yer içer ve hayattan kaçma girişimleriyle mutlu olursunuz. Canlarım sizin kaçmak istediğiniz şey hayata yönelik kendi bakışınız mevcut algılayışınızdır. Mevcut idrakınızın sanki kaçacak bir ızdırap arandığı görülmektedir.

Izdırap sizin gördüğünüz dünya hayatının sadece bir yönüdür. Izdırap çekmekten çok korkarsınız. Lakin düşündüklerinize gördüklerinize ve hissettiklerinize rağmen ızdıraptan muzdarip olmak zorunda değilsiniz. Izdırap çekmeden dahi ızdırap çekebilirsiniz sevdiklerim. Sizi götürmek istediğim yol için beni izleyin lütfen.

En sevdiğiniz oyuncağınızı kaybettiğinizde ızdırap çekmeniz gerekmez. Servetinizi kaybettiğinizde ızdırap çekmeniz gerekmez.

Sevilen kişinin algılanan kaybı (kayıp sadece algılanabilir) neticesinde acı çekmeniz gerekmez. Böyle bir kayıp hali ile ızdırabın el ele yol alması gerekmez. Kaybı hissedebilir fakat acı çekmeyebilirsiniz çünkü kayıp gerçek değildir. Göreli dünyanın hazineleri göreli dünyanın hazineleridir. Diğer bir deyişle göreli dünya geçicidir.

Izdıraplı hadiseleri bir rozet gibi üzerinizde taşımayın. Bırakın o rozetleri. Izdırap çekmekte bir erdem yoktur. Izdırap çekme asil bir davranış değildir bilakis bayağıdır o.

Tüm düşünce şeklinizi değiştirme zamanıdır artık.

Acılarınızı bastırmak için başka bir devanın ya da aktivitenin gereği yoktur. Acılarınız olmasın pişmanlıklarınız olmasın kendi kendinize empoze ettiğiniz bu cezalardan hiçbiri olmasın sizde. Bedenlenmiş bir insan olduğunuz için kendinizi cezalandırıyorsunuz gibi görünüyor. İnsan varlığı olduğunuz için yas tutuyorsunuz ve geri dönüşü olmaz bir şekilde İlahi bir Varlık olduğunuz halde bunu unutmuş görünüyorsunuz.


İlahi Varlık içtiğiniz gençlik çeşmesi olsun. Tanrısallığınızı sabah akşam cömertçe tatbik edin. Bunu günde birkaç kez tekrarlayın.
Kendinize sık sık "Bendeki sorun ne?" diye soruyorsunuz. Artık kendinize "İyi yönlerim neler?" diye sorun. Sorun ve cevaplayın. Bu terkibi için ve ilaçları bir kenara bırakın.

İnsan varlığı olmayı mutlu bir hayat yaşamanıza engel olarak görmenizin dışında bir sorun yoktur sizde.

Hayatta yaptığınız hareketlerin dışına çıkın. Geçmişe saplanmayın. Izdırap ya geçmişe ya da geleceğe aittir. Odaklanmayı hiç hak etmeyene çok fazla odaklanmaktır o. Sizi yoran şeyleri düşünmenin bir faydası yoktur.

Hayatınızı daha başka şeylerle meşgul olarak geçirin. Tanrısal bir Varlık olduğunuzu kabul edin. Telaş içinde insan hayatınızın göreli yanlarıyla uğraşırken bile Tanrısal bir Varlık olduğunuzu kabul edin.

Çeviren: Engin Zeyno Vural


Saat: 18:59

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.