Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/)
-   -   Artemisia Anna Banti Kitap Tanıtımı (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/104267-artemisia-anna-banti-kitap-tanitimi.html)

Jineps 18.04.2014 13:20

Artemisia Anna Banti Kitap Tanıtımı
 
Artemisia Anna Banti Kitap Tanıtımı

Artemisia Anna Banti Kitap Tanıtımı, Artemisia Anna Banti Kitap konusu, Artemisia Anna Banti Kitap özeti, Artemisia Anna Banti tanıtımı, Artemisia Anna Banti konusu, Artemisia Anna Banti oku


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Artemisia Gentileschi 17. yüzyıl başında yaşamış gerçek bir tarihsel figür, resim tarihine geçmiş az sayıdaki kadın ressamdan biri.

Anna Banti, az sayıda vaka etrafında ressamı anlatırken, yazar sıfatıyla kendi konumunu da kitap boyunca sürekli sorguluyor. Romanın elyazmaları 1944te bir hava saldırısı sonucunda kaybolup gidince tekrar yazmış romanı Banti; ama bu kez kendi hikâyesini de işin içine katıp kadınlık durumu üzerine, resim ve anlatı sanatları üzerine, “bir hayatı” ne ölçüde anlayabileceğimiz üzerine, karakteriyle söyleşerek sürdürdüğü derin bir düşünsel boyut da kazandırmış romana. İlk kez yayınlandıktan yıllar sonra tekrar keşfedildiğinde Susan Sontag gibi saygın eleştirmenlerde heyecan uyandırmasının nedeni de anlatı perspektifindeki bu “modernist”, kendi üzerine düşünen boyut olmuş. Tabii bir de muhteşem dili…

20. yüzyıl edebiyatının ihmal edilmiş klasiklerinden, doruklarından olan Artemisiayı, çevirmen Işıl Saatçioğlunun kapsamlı sonsözüyle birlikte sunuyoruz.


Saat: 00:35

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.