Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/)
-   -   Chris Abani - GraceLand Kitap Tanıtım (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/115089-chris-abani-graceland-kitap-tanitim.html)

YeşiL6 16.06.2014 13:12

Chris Abani - GraceLand Kitap Tanıtım
 
Chris Abani - GraceLand Kitap Tanıtım

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bataklıklar üzerine kurulu, karmaşık, yoksulluğun ve yolsuzluğun kol gezdiği, ordunun hem yerüstü hem yeraltı dünyasını sıkı bir şekilde kontrol ettiği, insan hayatının sudan ucuz olduğu tehlikeli bir şehir: Lagos. Adını Elvis Presley'den alan ve bir gün onun gibi ünlü olmayı umut eden Elvis'in hayalleri ne kadar ışıltılıysa, içinde bulunduğu gerçek dünya bir o kadar karanlıktır: dağılmış bir aile ortamı, alkolik bir baba, işsizlik ve parasızlığa tek alternatif gibi görünen kısa vadeli, yasadışı kazançlar… Elinde yıllar önce ölen annesinin günlüğü ve zihninde geçmişin anılarıyla Lagos labirentinde dolanıp duran, çocukluktan yetişkinliğe geçerken kendine bir çıkış yolu arayan Elvis, birçok ikilemle boğuşur. Aileyle bireyi, gelenekle yeniliği, dürüst bir hayatla suça bulanmış bir hayatı, isyanla itaati karşı karşıya getiren bütün bu ikilemler, aslında sadece Elvis'in değil, bütün Nijerya toplumunun içinde bulunduğu açmazı yansıtır niteliktedir. Resmettiği tablo her ne kadar kasvetli olsa da, GraceLand renkli karakterler ve ilginç hikâyelerle, ince bir mizah anlayışıyla, Nijerya'ya has geleneklerle ve müzikle yoğrulmuş sürükleyici bir roman.

GraceLand
Chris Abani
Metis Yayıncılık / Edebiyat / Roman Dizisi
352 s


Chris Abani
İgbo bir babayla İngiliz bir annenin oğlu olarak1966 yılında Nijerya'da doğdu. 16 yaşında yazdığı Nijerya'nın Neo-Naziler tarafından ele geçirilmesini konu alan Masters of the Board adlı ilk romanı hükümet tarafından sakıncalı bulununca, henüz 18 yaşındayken hapse mahkûm edildi. Altı ay hapiste yattıktan sonra serbest bırakıldı, fakat kısa süre sonra bir gerilla tiyatrosuna katıldığı için tekrar tutuklandı. Hapisten çıktıktan sonra yazdığı Song of a Broken Flute adlı oyun yüzünden üçüncü defa tutuklanan Abani bu kez idama mahkûm edilerek Kalakuta Hapishanesi'ne gönderildi. Bir süre hapiste kaldıktan sonra cezasının feshedilmesi üzerine 1991'de serbest bırakıldı; 1999 yılına kadar Londra'da sürgünde yaşadıktan sonra ABD'ye yerleşti. PEN ABD Yazma Özgürlüğü Ödülü, Hemingway Vakfı / PEN Ödülü, California Kitap Ödülü, Hurston-Wright Ödülü gibi pek çok ödüle layık görülen Abani, halen California Üniversitesi'nde profesörlük yapıyor. Eserlerinden bazıları şunlardır: Song For Night (2007, kısa roman), The Virgin of Flames (2007, roman), Becoming Abigail (2006, kısa roman), Hands Washing Water (2006, şiir), Dog Woman (2004, şiir).


Saat: 07:51

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.