Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/)
-   -   Evlerden Biri Kitap Özeti Orhan Kemal (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/57603-evlerden-biri-kitap-ozeti-orhan-kemal.html)

Jaqen 26.09.2013 16:25

Evlerden Biri Kitap Özeti Orhan Kemal
 
Evlerden Biri Kitap Özeti Orhan Kemal

Evlerden Biri, Orhan Kemal’in sık sık ele aldığı aile yaşamına en iyi ışık tutan romanlarından biri. Ev içlerinde kapalı kalan hayatların aslında nasıl da fırtınalarla dolu olduğunun en iyi belgelerinden biri olan Evlerden Biri, ortak yalanlarımızla kurduğumuz ailenin aslında nasıl da bir hapishane olduğunu anlatıyor. Her zaman insana inancını koruyan Orhan Kemal, bize gerçeklerin üstüne kurmadığımız hayatların nasıl da kolayca çözülüp gideceğini hatırlatıyor.


Evlerden Biri , Devlet Demiryollarından emekli Sadi Bey'in emekli ikramiyesiyle aldığı ufacık evde yaşanan dramı anlatırken, aşağılık duygusu altında ezilen küçük memurları, işçi kızları, zor koşullarda okuyan beş parasız üniversite öğrencilerini, hayallerine yapışarak yaşama sevincini yakalamaya çalışan küçük insanların mücadelesini de hikâye eder.


Sadi Bey'in çocuğu yaşındaki Nursen'le müşterek bir hayat hayal ederken tutunduğu en önemli koz olan Cibali'deki ev, hukuk fakültesinde okuyan küçük oğlu açısından sınıf atlamasını kolaylaştıracak bir basamak; küçücük bir memur olan büyük oğlu için köşeyi dönmesini ve sevgilisine mutlu bir gelecek sunabilmesini sağlayacak tek umut; kızı için ise geleceğinin güvencesidir. İki arada bir derede kalan, evdeki varlığını kimsenin umursamadığı anne, çocuklarının arasında oradan oraya savrulurken, bir süre sonra bireysel beklentiler hepsini birbirine düşürüp aileyi darmadağın edecektir.


Saat: 01:01

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.