Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/)
-   -   Orhan Pamuk Cevdet Bey ve Oğulları Özet (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/57609-orhan-pamuk-cevdet-bey-ve-ogullari-ozet.html)

Jaqen 26.09.2013 16:35

Orhan Pamuk Cevdet Bey ve Oğulları Özet
 
Orhan Pamuk Cevdet Bey ve Oğulları Özet

Orhan Pamuk'un Cevdet Bey ve Oğulları kitabında İstanbul-Nişantaşı semtinde yaşayan bir ailenin üç kuşaktaki yaşam hikayesi anlatılıyor. Romanın ilk bölümü, 1905 yılında yaşanan bir günün öyküsünden oluşmaktadır. Bu bölümde Cevdet Bey otuz yedi yaşında genç bir tüccardır. O sabah, görmüş olduğu bir rüyayı anımsayarak uyanır.
Kitabın ilerleyen bölümlerinde Cevdet Bey Nişantaşı'nda bir konak satın alır. Bu konakta karısı , iki oğlu , iki gelini ve bir kızı birlikte yaşarlar. Osman, babasının işini devam ettirmek ister ve işi daha da büyütmeyi amaçlar. En küçük çocuğu Refik ise daha deli dolu , neşeli ve keyiflidir. Ömer ve Muhittin adında arkadaşları vardır ve bu iki arkadaşıyla sürekli tartşırlar. Ömer hırslıdır , zengin olmak ister. Muhittin ise şair olmayı ister. O zamanki şartlar karşısında istediklerini yapamaz ve inkilapçılığa özenir. Köyün kurtuluşu için proje hazırlar. Ömer ise bir tren yolu yapımına katılır bu sırada zenginleşir. İstanbul'dan uzaklaşır. Muhittin Türkçülere katılır. Cevdet Bey öldükten sonra da Perihan ve Refik Cihangir'de apartman dairesine taşınırlar. Bu apartman dairesinde yaşamaya başlarlar.


Orhan Pamuk, ilk romanı olan ‘Cevdet Bey ve Oğulları’nda Nişantaşılı bir ailenin üç kuşak hikayesini ele almış ve Türkiye’nin modernleşme sürecini burjuva bir ailenin gözünden anlatmıştır.


Saat: 08:37

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.