Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/)
-   -   Judith McNaught - Sen Gelmeden Önce Kitap Özeti (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/61732-judith-mcnaught-sen-gelmeden-once-kitap-ozeti.html)

Jaqen 23.10.2013 11:07

Judith McNaught - Sen Gelmeden Önce Kitap Özeti
 
Judith McNaught - Sen Gelmeden Önce Kitap Özeti

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Sheridan Blomleigh`in çocukluğu bir at arabasında, babasıyla birlikte mutlu bir gezgin gibi Amerikan kasabalarını dolaşarak geçmiştir. Ancak on dört yaşına geldiğinde evde kalmış teyzesinin hoşgörüsüz eğitimi altına girmek zorunda kalır.






Varlıklı genç hanımlara eğitim veren bir okulda öğretmenlik yapmaya başladığında, öğrencilerinden Charise`in bir lordla evlenmek üzere İngiltere`ye gideceğini öğrenince, hayatında yeni bir sayfa açma umuduyla ona refakatçi olmayı kabul eder. Charise, gemide tanıştığı biriyle bir limanda inip ortadan kaybolunca, Sheridan, Londra`ya tek başına gidip Charise`in nişanlısına hesap vermek zorunda olduğunu düşünür.






Ancak Londra`da beklenmeyen bir olay olmuş ve Charise`in nişanlısı bir kazada yaşamını yitirmiştir. Kazaya sebep olan Lord Stephen Westmoreland, suçluluk duygusu içinde, limana açıklama yapmaya gelmiştir. Durumu Sheridan`a açıklamaya çalışırken, bir vincin taşıdığı ağır bir kargo genç kızın başına çarpar. Lord, kendini kaybeden Sheridan`ı evine götürüp doktoruna teslim eder.




Stephen kız için endişe duymaktadır. Onu ilk gördüğünde etkilenmesine anlam verememişti. Bir kaza sonucu bu kızın evleneceği baronun ölümüne sebep olması yüzünden vicdan azabı duymaktaydı. Ölen adam çok sarhoştu ve kazanın arabanın önüne birden çıkmıştı. Fakat bu lordun vicdan azabı duymasına engel olmuyordu. Artık kendini kaybeden kızın bir an önce kendisine gelip iyileşmesini bekleyecek ve onu en kısa sürede evine gönderecekti. Sheri kendine geldiğinde nerede olduğunu anlayamadı başı tamamen sargıdaydı. Birden paniye kapıldı uyandığından önce yaşadığı hayat hatırlamıyordu kimdi ve neden buradaydı. Bunları düşündükçe üzülüp ağlamaya başladı Stephen onun ağladığını görünce onu teselli etmeye çalıştı. Olanların bir kısmını anlattı ama nişanlısı hakkında herhangi bir şey söylemedi. Günler geçtikçe Sheri iyileşiyor ama hafızası yerine bir türlü gelmiyordu. Stephen Sheri ile konuşmayı ve onu dinlemeye çok alışmıştı. Ona karşı koruma hissi duyuyordu. Sheri kendisinin Lordun nişanlısı olduğunu sanıyordu. Ama bu yalan Stephen in ailesinin gelmesi ortalığı bir anda karıştırmıştı. Sheri onlarla nişanlısının ailesi olarak tanışmıştı. Ama Stephen annesi olanları kabullenmedi ve kıza her şeyin anlatılmasını istedi .Sheri nişanlı olmadığını sonunda öğrendi. Buna çok üzülmüştü ama kimseye belli etmedi. Stephen ile ailesi Sheri ile konuşup onu balolara hazırlayarak daha rahat koca bulmasını sağlamaya karar verdiler. Stephen kızın bütün parasal ihtiyaçlarını karşılayacak ama bu hazırlanma olaylarından uzak olacaktı. Gülnar geçiyor am Sheri halen hafızasını geri getiremiyordu. Onun hazırlıklarına her şekilde yardım ediyorlardı. Onu balolara götüren ve doğru inanlarla tanıştıran bir kavalyesi bile vardı. Arada birde tiyatrolara veya balolara Stephen ile gidiyordu. Stephen Sheri gördükçe kıskançlığı artıyordu. Buna anlam veremesede kendine engel olamıyordu. Sonunda onu kendisi için istediğini anladı ve ona evlenme teklif etti. En kısa zamanda evleneceklerdi. Düğün sabahı Sheri ziyaretine Charise geldi ve onu kendi yerine geçmekle suçlamaya başladı . Bu şok Sheri hafızasını yerine getirdi ve kendine geldi. Charise kaçtığı adamda umduğu rahat hayatı bulamamış ve gazeteden Lordun kendi refakatçısı ile veleneceğini öğrenince Lordu kendisine istemişti. Devamlı olarak suçlayan sözler söylüyordu. Sheri dayanamayıp düğününden kaçtı. Charise olanları Lorda anlattı ve lord onu kovdu. Stephen Sheri her yerde aradı ama bulamadı. Ona açıklama yapmak yerine kaçması onu çok kızdırdı ve artık onu aramamaya ve hayatından çıkarmaya karar verdi.
Sheri günleri Stephen özlediğinden çok kötü geçiyordu. Bir ailenin yanına mürebbiye olarak çalışmaya başlamıştı. Ama Stephen görmek onu izlemek için tiyatro gecelerine katılıyordu.Sonunda onu tiyatroda Stephen yengesi gördü ve Stephen bunu söyledi . Stephen onu görmek istemiyordu ve konuyu kapattı.




Stephen abisinin evinde bir parti vardı ve Sherie çalıştığı ailede bu partiye geldi tabi çocuklara bakan Sheri de. Stephen onu görünce oradan uzaklaşmak istedi ama bunu başaramadı . Bu yüzden yanındaki kadınla ilgilenip onu görmezlikten geldi. Sheri ile Stephen yengesi konuştu olanları anlamaya çalıştı. Partide düşesin yakın arkadaşları onları bir araya getirmek için plan yaptılar. Sheri yaptıkları ile Stephen hayrete düşürüyordu. Sonunda gece Stephen onu odasına gitti.Sheri kendine Stephen verdi. Stephen ona öfke duyarak sahip oldu ve ona öfkesini de gösterdi. Sheri olanlara inanamadı ve üzüntüden sabaha kadar uyumadı.
Sheri artık kendi memleketine dönmek istiyordu ve bunu en kısa zamanda yapacaktı. Stephen ile konuşmaya gelen her inin kavalyesi (ismini hatırlayamadım ) Sheri hakkında ona bir çok şey söyledi. Stephen yaptıklarına pişman oldu ve Sheri bir an önce evlenmek için plan yaptı tabi önce onu ikna etmeli ve ondan özür dilemeliydi. Sheri arkadaşı tarafından Stephen sayesinde tuzağa düştü ve Stephen yalnız kaldıklarında ondan özür diledi ve evlenme teklif etti. Sheri ikna olması uzun sürmüştü ama sonunda kabul etti. Klisede çabucak evlendiler ve Stephen karısı için evde büyük bir parti verdi.




MUTLU SON

Zifirii 29.03.2014 22:56

Cevap: Judith McNaught - Sen Gelmeden Önce Kitap Özeti
 
tşk


Saat: 04:35

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.