Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/)
-   -   Ömer Murat Demirtaş Kılıç Kitap Tanıtımı (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/70345-omer-murat-demirtas-kilic-kitap-tanitimi.html)

Perii 29.11.2013 19:17

Ömer Murat Demirtaş Kılıç Kitap Tanıtımı
 
Ömer Murat Demirtaş Kılıç Kitap Tanıtımı
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


İslâmın devletleşme sürecindeki ilk başkomutanı ünvanını taşıyan Halid Bin Velid; hayatı boyunca girdiği hiçbir savaşı kaybetmeyen ender kumandanlardan biridir. Mute savaşında kimi kaynaklarda otuz bin, kimi kaynaklarda yüz bin kişilik Bizans ordusunu iki bin kişilik bir seriyye ile dağıtabilmesi ve geri püskürtebilmesiyle ilk kez batılı tarih kaynaklarında adından söz ettirmiştir ve bu son da olmamıştır. Dönemin büyük gücü Sasani İmparatorluğunu çökerten kumandan; Şam, Humus, Anbar, Busra, Fihl fatihi; Yermük Meydan muharebesinin galip kumandanı; onun ünvanlarından birkaç tanesidir. İslâm tarihinde en çok bahsi geçen yönü Uhud savaşında galip gelerek Hz. Peygamber'in ordularına karşı sonuç alabilmiş tek kumandan olma özelliğidir. Müslüman olmadan önceki dönemde araplar arasında ünvanı Kılıç olan Halid bin Velid'i önemli kılan asıl olay, Mute zaferinden sonra Hz. Peygamber tarafından kendisine verilen (Seyfullah) Allahın Kılıcı ünvanıdır.

İslâm'ın doğduğu yıllarda Ortadoğu ve Arap dünyasının içinde bulunduğu sosyal durumu Halid Bin Velid'in hayatı üzerinden vurgulamaya çalışarak, adını tarihe altın harflerle yazdırmış olan bu büyük insanın askeri, siyasi ve stratejik zekası roman tarzında anlatılmaktadır.


Saat: 05:27

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.