Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kokteyl - Meşrubat (https://www.forumaski.com/kokteyl-mesrubat/)
-   -   Kokteyl Nedir? (https://www.forumaski.com/kokteyl-mesrubat/103022-kokteyl-nedir.html)

SrKn 12.04.2014 11:04

Kokteyl Nedir?
 
Kokteyl Nedir?
Kokteyl, çeşit çeşit içki veya meyve sularının karışımı sonrası oluşan karışık süslü içkilerdir.İngilizcede Cocktail olarak adlandırılmaktadır. Viski, Cin, Votka, Rom ve Tekila gibi içkilerin başlıca kokteylleri bulunmaktadır.

Bir hikayeye göre “Betsy Flanagan‘ın Hikayesi”; New York‘ta 1776 yılında bir gün Elmsford‘da Fransız subaylarının sık ziyaret ettiği bir kalede eğleniyor ve subaylarla sohbet ediyor ardından horozun renkli kuyruğundan kopardığı tüyleri alır kokteyl hazırlar ve bunlar ile süsler ve bunu beğenen Fransız subaylar “Vive le coq’s tail” (yaşasın horoz kuyruğu) diye bağırırlar…

Kokteyl çeşitleri başlıca ikiye ayrılmaktadır:

*Alkollü Kokteyl
*Alkolsüz Kokteyl
Alkollü Kokteyller

Alkollü kokteyl, içerisinde alkol olan kokteyllerdir. Bir çok alkollü kokteyl çeşitleri vardır. Bunların amacı şekili seven ve sadelikten kaçınan kişiler için süslenerek ve içimi daha hafifletilerek ya da sertleştirilerek sunulmasıdır.

Alkolsüz Kokteyller

Alkolsüz kokteyl, içerisinde alkol olmayan kokteyllerdir. Alkolsüz kokteyl çeşitleri alkol kullanmayanlar için oldukça güzel bir tercihtir. Böylelikle güzel karışımları tatmakta için alkol kullanmak zorunda değillerdir. Bu şekilde de güzel kokteyller tadabilirsiniz.


Saat: 15:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.