Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kokteyl - Meşrubat (https://www.forumaski.com/kokteyl-mesrubat/)
-   -   Beyaz Çay Nasıl Demlenir Nasıl İçilir? (https://www.forumaski.com/kokteyl-mesrubat/148357-beyaz-cay-nasil-demlenir-nasil-icilir.html)

DeRDeST 28.02.2015 01:10

Beyaz Çay Nasıl Demlenir Nasıl İçilir?
 
Beyaz Çay Nasıl Demlenir Nasıl İçilir?

Genelde beyaz çay oldukça hafiftir onun için demliğe veya bardağa yeteri kadar çay eklediğinizden emin olmalısınız. Aynı çayı peş peşe olmak şartıyla üç kere demleyebilirsiniz. Ancak ilk demlemedeki 6 dakikalık süreye her bir yeni demleme için ilave 2-3 dakika eklemelisiniz.

Demde kullanılacak su 80-85oC olmalıdır. Bazı kaynaklarda demleme sıcaklığı 66-77oC olarak ifade edilmektedir. İnsan ve çevre kaynaklı patojen mikroorganizma bulaşmasınıda göz ardı etmemek gerekir. Düşük sıcaklıklardaki demlemenin artısının ise daha fazla aroma olduğu hususuda aklınızın bir yerinde bulunsun.

Kesinlikle suyla birlikte kaynatılmaması gerekir. Diğer bir ifadeyle siyah çay için kullanılan sudan daha düşük sıcaklıkta olmalıdır. Bir başka ifadeyle kaynamış suyu 1-2 dakika dinlendirmek gerekir.

Beyaz çayı hafifi yemeklerden sonra tercih etmelisiniz. Baharatlı yemeklerden sonra içerseniz lezzetine varamazsınız. Yeşil çayların çoğunda otsu bir tat varken, beyaz çayda kavunu andıran hoş bir tad vardır. İdeal dem rengi solgun sarıdır.

Eger içeceğiniz beyaz çay tek içimlik poşetler (sallama) halinde hazırlanmış ise, sadece 30-60sn arasında sıcak suda bekletilmelidir. Daha fazla bekletilmemelidir.

Perii 02.06.2015 18:52

Beyaz çay nasıl demlenir ?
 
Beyaz çay nasıl demlenir ?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

  • Yüksek Kaliteli Ve Dökme Yaprak Beyaz Çay Satın Alın
    En iyi ve en kaliteli beyaz çay tam yaprak halinde olan beyaz çaydır. Sallama ya da bardak süzen dediğimiz beyaz çaylar veya demlik poşette satılan beyaz çaylar tam yaprak beyaz çaylardan çok daha düşük kalitede ve aromadadırlar. Ve bu yöntemle yapılmış poşet çaylar genellikle çay yapraklarının toplandıktan sonra konulduğu selelerin dibindeki tozlar kullanılarak yapılmaktadır. Kalite ve aromadan uzak olmasının asıl sebebi de budur.
  • Tam Kaynamış Suda 3 İle 5 Dakika Demleyin
    Tıpkı yeşil çayda olduğu gibi, beyaz çay da en iyi demini tam kaynamış ve bir iki dakika dinlendirilmiş suda vermektedir. Ancak mutlak suretle kaynar kaynamaz kullanılmamalı ve suyunuz da saf su olmalıdır. Eğer elde ettiğiniz tat size yeterli gelmiyorsa daha güçlü bir lezzet elde etmek için, birkaç dakika daha uzun süre demleme yapılabilir. Demleme oranı ise servis edilecek fincan başına 2 çay kaşığı beyaz çaydır.
  • Günde 2 ila 4 Kupa/Fincan Beyaz Çay İçilebilir
    Araştırmalara göre bir kişinin günde 2 ila 4 kupa/fincan beyaz çay tüketmesi günde tek fincan içen birisine göre beyaz çayın faydalarını çok daha hızlı ve etkili olduğunu göstermektedir. Beyaz çay tüketirken hem sağlık hem de tasarruf etmek isteyenlere ise tavsiyemiz içtiğiniz beyaz çayın yapraklarını biraz dinledirdikten sonra tekrar demlemenizdir. Bu şekilde beyaz çayın tüm besin değerlerinden faydalanma ve daha uzun aralıklarla beyaz çay tedarik etme şansı yakalarsınız.Unutmayın: İlk demlemeden sonraki demlenmelerinizde bekleme süreniz mutlaka bir kaç dakika daha uzun olmalıdır.


Ottoman7 02.06.2015 18:52

Cevap: Beyaz çay nasıl demlenir ?
 
İşte budur :p

Behice 11.08.2015 11:49

Cevap: Beyaz Çay Nasıl Demlenir Nasıl İçilir?
 
Çok iyimiş bu beyaz çay.
Zayıflatıyor diye duydum hanımlar :coffee:


Saat: 14:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.