|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Palamut Turşusu konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
25.12.2012, 12:02 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Palamut Turşusu Turşu suyu için: 2 çay kaşığı toz muskat 5 ince dilimlenmiş limon 30 g soyulmuş ve ince dilimlenmiş zencefil 1 çorba kaşığı tuz 4 dal ince dilimlenmiş limon çubuğu 2 çorba kaşığı hardal tohumu 1 çorba kaşığı tane karabiber ½ çorba kaşığı ezilmiş karanfil 2 ezilmiş yeşil Meksika biber i 500 mililitre elma sirkesi Palamut turşusu: ½ derisi alınmış ve fileto edilmiş palamut balığı 5 çorba kaşığı turşu suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 ince halkalar halinde kırmızı Meksika biber i 2 dal frenk dilimlenmiş soğanı ½ limonun rendelenmiş kabuğu 1 tutam deniz tuzu Turşunun hazırlanışı: Tüm malzemeler bir araya getirilir ve kaynatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte tıkırdatılır ve cam kavanozlara aktarılır. Üç hafta sonra suyundan süzdürüp kullanılır. Palamutun hazırlanışı: Fileto yarım santimetrelik ince dilimler halinde kesilir ve tabağa tek katmer halinde yayılır. Üzerine turşu suyu gezdirilir ve 10 dakika bekletilir. Sonrasında zeytinyağı gezdirilir. Çok az deniz tuzu, limon kabuğu, frenk soğanı ve Meksika biber leri serpiştirilirek servis edilir. |
25.12.2012, 12:46 | #2 (permalink) |
“Geçti artık,göğsümdekuş barınmaz anladım. ” (Metin Altıok) | Cevap: Palamut Turşusu palamuttan turşumu olurmuş ya la
__________________ ''Beni anlamadın demeyeceğim. Beni anladın. Zaten en dayanılmaz acı buydu. Sen beni anladın. Anladığın halde canımı yaktın..'' (Frida Kahlo) |
25.12.2012, 13:23 | #3 (permalink) |
Root Administrator | Cevap: Palamut Turşusu Oluyomus ama uzaktan bakmayi tercih ederim |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |