|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Yeşil Erik Turşusu Nasıl Yapılır konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
10.07.2013, 19:26 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Yeşil Erik Turşusu Nasıl Yapılır YEŞİL ERİK TURŞUSU YAPIMI- Yeşil eriğin tam mevsimi,bu nedenle turşusunu yapmanın tam zamanı diye düşünüyorum. İşte size şahane bir yeşil erik turşusu tarifi... Yeşil Erik Turşusu İçin Malzemeler: •1 kg yeşil erik •1 iri baş sarımsak •1 kaşık limon tuzu •1 bardak sirke •her 4 bardak suya 1 tepeleme kaşık kaya tuzu •limon dilimleri •2 defne yaprağı •1 çay kaşığı tane karabiber •yarım demet maydanoz sapı Yeşil Erik Turşusu'nun Yapılışı: •Sarımsakları ayıklayıp irice doğrayın, erikleri yıkayıp suyunu süzdürün. •Kavanoza limon dilimlerini, erikleri , sarımsağı, karabiber tanelerini yerleştirin. Üzerine de maydanoz sapı koyabilirsiniz. •İçme suyunda erittiğiniz kaya tuzu ve limon tuzunu kavanoza boşaltın. Ağzını sıkıca kapatıp mümkün olan en serin yerde beklemeye bırakın. 15 gün içinde turşunuz hazır... AFİYET OLSUN... |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |