|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Sirkeli Haşlama Biber Turşusu konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.03.2014, 19:58 | #1 (permalink) |
| Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Biberler acıysa haşlanınca soğuk suya atılır buradan çıkarıldıktan sonra bir tahta üstüne yayılır. Üstüne ikinci bir tahta ve ağırlık yerleştirilir. Böylece 24 saat bırakılır. Bu süre içinde biberlerin acı suyu çıkar. Böylece biberler baskıdan alınır ve aralarına ince ince doğranmış sarmısak konmak suretiyle bir kavanoza istiflenir. Kavanozun üstüne temiz tahta ve taş yerleştirildikten sonra taşın üstünü aşmcaya kadar tuzlu sirke dökülür. Onbeş gün sonra bu sirke dökülür ve biberin üstüne taze sirke boşaltılır. Turşu yenecek duruma gelmiştir. Gerektikçe ve azar azar alınarak sofraya çıkarılır
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |