|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Evde Yeşil Zeytin Yapımı , tarifi , malzemeleri konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.03.2014, 20:24 | #1 (permalink) |
| Evde Yeşil Zeytin Yapımı , tarifi , malzemeleri Evde Yeşil Zeytin Yapımı , tarifi , malzemeleri 1.KIRMA ZEYTİN:Yaz ortalarında ve bu aylarda pazarlarda özellikle köylülerin sattığı dalından kopmuş tazecik yeşil zeytini evde bir çekiç yardımıyla fazla ezmeden teker teker kırıyoruz.Kırdığımız zeytinleri bir kavanoza doldurupyada kola şişesine üzerini tamamen kaplayacak kadar su ilave ediyoruz.Bu suyu hergün değiştirmemiz gerekiyor renginin kararmaması ve acılığının gitmesi için.Ve takriben 10 gün sonra zeytinimiz hazır kahvaltıda tuzluyoruz ve afiyet ile yiyoruz. 2.ÇİZME ZEYTİN:Yine aldığımız zeytinleri bu sefer kırmak yerine bıçakla dört tarafından çiziyoruz.Kavanozumuza doldurupüzerine tamamen suyumuzuda ekledikten sonra bir miktar limon tozu veya limon sıkıyoruz.Ağzını sıkıca kapattıktan sonra hiç açmamak suretiyle 20 gün boyunca olmasını bekliyoruz.Bu pazarlardanmarketlerden aldığımız yeşil zeytinin birebir aynı tarifidir. Çizme Zeytin İçin 2.Tarif Malzemeler: 1.5 litrelik şişe 1 tatlı kaşığı şeker 1.5 yemek kaşığı çiçek yağı 1 tatlı kaşığı sirke 1.5 yemek kaşığı yemeklik tuz Yapılışı: Bu saydığımız malzemeler şişeye doldurulur şişenin kapağı kapatılır ve her gün veya gün aşırı ters yüz yapılarak karıştırılır. Yaklaşık 6 ay sonra kullanıma hazırdır. İlk açıldığında zeytinlerin rengi hafif mor tadı buruk olabilir. Kapak açıldıktan 1 hafta sora tat dilediğiniz seviyeye gelecektir.Kolay Çizme Zeytin Yapımı
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |