|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Erik Konservesi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.03.2014, 20:32 | #1 (permalink) |
| Erik Konservesi Erik Konservesi «Sarı İtalyan» »tatlı can» ve «Bekiroğlu» gibi sert dokulu eriklerin konserveleri yapılabilir. Erikler bol suyla iyice yıkanır. Sonra ya 1-2 dakika haşlanır veya kabukları toplu iğneyle delinir. Sonra kavanozlara sıkıca doldurulur. Ekşi eriklerin üzerine koyu tatlı eriklerin üstüne ise orta koyuluktaki şurup kaynar kaynar dökülür. Bıçakla ka. vanozlardaki hava çıkarılırağızları temiz bezle silindikten sonra kapakları kapatılır. Pastörizasyon kazanmdaki kaynar suya oturtulacak yarım litrelik kavanozlar 25 dakika bir litrelikleri 30 dakika pastörize edilir. Yukarıda anlatıldığı biçimde pastörize kazanından çıkarılıp soğutulur maşa veya vidalı bilezikleri çıkarılır etiketlenir ve depoya kaldırılır.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |