Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Konserveler - Turşular
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Enginar Salamurası

Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Enginar Salamurası konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.03.2014, 20:40   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Enginar Salamurası

Enginar Salamurası

Musluklu bir fıçının içine bir parmaktan fazla tuz döşeyiniz. Üzerine kabukları çıkarılmış ve ayıklanmış bir sıra taze körpe ve göbekli enginarı istif ediniz. Bunun üstüne tekrar bir parmak kalınlığında tuz döşeyerek üstüne yine bir sıra enginar istif ederek fıçıyı bu şekilde doldurunuz. Sonra üstüne baskı tahtasını daha üste de iyice bastırmak için taş koyup fıçıyı üste çıkıncaya dek soğuk su ile doldurunuz. Kaymaklanmağa başlayınca her gün üstünden bu kaymağı alınız. Kaymaklanma son bulduğu zaman fıçının musluğunu açarak bir miktar salamurasını akıtınız. Üst taraftan da soğuk su dökmeğe devam ediniz. Sonra musluğu kapayınız. Üst taraftan koymakta olduğunuz sufıçının üstüne çıkmalıdır. Üç beş günde bir bu işlemi tekrarlayınız. İki ay salamurayı muslukla akıtarak ve üstünden fıçı dolana dek soğuk su koyma işlemine devam ediniz. İki ay sonra fıçıdaki suyun hepsini boşaltıp orta bir tuzlu hazırlayıp fıçıyı bununla doldurunuz.


Not: Enginarların Kabukları ve içleri çıkarılmazsa salamurası lif gibi olur. Salamura enginardan yemek yapılacağı zaman onları bir gece ılık suda bırakmak gerekir. Ondan sonra haşlamalı ve sonra da limon ile renk vermelidir.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 21:51