|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Domates Turşusu konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.03.2014, 20:52 | #1 (permalink) |
| Domates Turşusu Domates Turşusu Malzemeler: Domates tuz sarımsak HAZIRLANIŞI : Normal iriliğe ulaşmış yeşil rengi sarı-beyaza dönmüş veya hafif kızarmış halk arasında “çakır domates” olarak isimlendirilen sert yapılı domatesler turşu için uygundur. Yeşil domateslerden turşu yapıldığı zaman turşu tatsız olur ve rengi esmerleşir. Olgun domatesler kullanılırsa turşuda yumuşama ezilme kabukta aynlmalar meydana gelir. Domatesler turşu kabına konmadan önce sap yerinin hemen yanındaki sert kısımlarından iğne veya kürdan kullanılarak birkaç kez delinir. Tat ve aroma vermesi için ilave edilecek malzemeler salamura hazırlanması tuz miktarı ve ekşimeye bırakma işlemlerihıyar turşusunda olduğu gibidir.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |