|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Acele Pancar Turşusu konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.03.2014, 20:52 | #1 (permalink) |
| Acele Pancar Turşusu Acele Pancar Turşusu Malzemesi: 1 kg. pancar 1/2 litre sirke 5 diş sarmısak tuz Hazırlanışı: Pancarların yapraklarını kesin. Saplarının dip taraflarından dört parmak kadar yerini iki parçaya bölüp pancarla beraber bol suda yıkayın. Sonra sıcak suya atarak 25 dakika kaynatın. Bazı pancarlar geç pişer onun için pancarın pişip pişmediğini kontrol edin. Pancarlar pişince sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Halka halka doğrayın. Beraber pişirilen sapları ile doğulmuş sarımsakla karıştırılmış sirkeyi koyun. Biraz tuz ilâve edin. Buna pancarları içinde haşladığınız sudan birazını ilâve ederek büyük bir kaseye veya kavanoza koyun. Turşu bir gün sonra yenecek duruma gelecektir. Servis yaparkenturşunun üzerine biraz zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |