|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Mantar Turşusu (mikrodalga) konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.03.2014, 20:56 | #1 (permalink) |
| Mantar Turşusu (mikrodalga) Mantar Turşusu (mikrodalga) 500 g mantar 60 cl (2 1/2 su bardağı) sirke 2 kurutulmuş arnavutbiberi 2 küçük hintcevizi 1 defne yaprağı 1 kekik dalı 1 küçük soğan (ince dilimlenmiş) 1/4 tatlı kaşığı tuz 6 tene karabiber Mantarları kâğıt mutfak havlusuyla iyice silerek topraklarını temizleyip (sakın yıkamayın; silmeyi yetersiz görürsenizkeskin bir bıçakla ince ince soyabilirsiniz) bir kenara bırakın. Kalan bütün malzemeyi ateşe dayanıklı büyük bir cam kâseye koyup kâseyi fırına vererek % 100 ısıtılmış fırında sirke kaynamaya başlayıncaya kadar (7 - 8 dakika) bekletin. Sirke kaynamaya başlayınca mantarları ekleyip % 100 ısıtılmışfırında yumuşamaya yüztutuncaya kadar (4 dakika) pişirin (her dakikada bir kâseyi fırından alıp mantarları altüst edin). Kâseyi fırından alıp içindeki malzemeyi bir tencere üstüne yerleştirilmiş süzgeçte süzerek bir kavanoza doldurun. Tencereye süzdüğünüz sirkeyi üstlerine boşaltıp en üstüne yuvarlak bir alüminyum folyo parçası yerleştirerek kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu serin nemli olmayan ve iyi havalanan bir dolapta en az 2 gün beklettikten sonra servis yapın.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |