Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Konserveler - Turşular (https://www.forumaski.com/konserveler-tursular/)
-   -   Enginar Turşusu (https://www.forumaski.com/konserveler-tursular/95136-enginar-tursusu.html)

Jineps 03.03.2014 21:05

Enginar Turşusu
 
Enginar Turşusu

Enginarın ceviz kadar ufak ve çok körpe sürgünlerini sapından kesiniz. Bunları limon kabuğu ile haşlayınız. Sonra bir kavanoza istif ederek üstüne bir baskı tahtası daha üstüne de hafif bir taş koyunuz. Bu kavanozu az tuzlanmış sirke ile sirke üste çıkıncaya dek doldurunuz. Onbeş gün böylece bekletiniz. Onbeş gün sonra tuzlu sirkeyi yenileyiniz.


Saat: 09:06

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.