|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Biber ve Domates Turşusu konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.03.2014, 21:11 | #1 (permalink) |
| Biber ve Domates Turşusu Biber ve Domates Turşusu Malzemeler: 2 kilogram yeşil sivribiber 4 kilogram yeşil domates 5-6 baş sarımsak 2 adet kereviz sirke yeteri kadar tuz. Hazırlanışı: Domates ve biberleri alırken taze diri ve sert olmalarına dikkat etmek gerekir. Alınan malzemeler temizce yıkanır. Domatesler ve biberler bıçak ucuyla delinir. Uygun büyüklükte bir turşu küpüne (ya da plastik bir kaba) bir sıra domatesbir sıra biber olmak kaydıyla dizilir. Domates ve biberlerin aralarına tatlarının birbirine karışmasını sağlamak için kereviz ve soyulmuş sarımsak konur. Dizme işlemi bittikten sonra üzerini örtecek kadar sirke konur. Her bir litre sirke için bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilir. Malzemenin üzerine onları baskıda tutacak kadar bir ağırlık konduktan sonra ağzı sıkıca kapatılır. Sıcak olmayan ve güneş görmeyen bir yerde biberler renk değiştirip kirli bir sarı haline gelinceye kadar bekletilir.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |