Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Konserveler - Turşular (https://www.forumaski.com/konserveler-tursular/)
-   -   Siyah Zeytin Salamurası (https://www.forumaski.com/konserveler-tursular/95143-siyah-zeytin-salamurasi.html)

Jineps 03.03.2014 21:12

Siyah Zeytin Salamurası
 
Siyah Zeytin Salamurası

Olgunlaşmaya yüz tutmuş renkleri koyu kırmızı ile siyah arası zeytinlerle yapılır.

Yapımı:
Zeytinler tartılır yıkanır ve ayıklanır. Yıkanan zeytinlerin suyu süzdürülür. Her 1 kilo zeytin için 1/2 kilo orta irilikte kaya tuzu hesap edilmek suretiyle zeytinler bir tahta fıçının içinde tuzla iyice karıştırılır sonra sele veya sepetlere aktarılır. Üzerlerine bir parmak kalınlığında tuz serilir. 1 hafta geçince tuzlu zeytinler başka bir sele veya sepete aktarılıp karıştırıldıktan sonra tekrar eski kaplarına doldurulur. Bu aktarıp karıştırma her 3 günde bir yapılmak şartıyla 30-35 gün sürer ve böylece zeytinlerin ihti-marlarını tamamlayıp tatlanmaları sağlanır. Bundan sonra zeytinler fazla tuzlarını atabilmeleri için kalburdan geçirilir bir sepete konularak kaynamakta olan suya hızla daldırıp çıkarılır. Zeytinler suyu süzüldükten sonra kurumaları için 1 gece kendi haline bırakılır. Ertesi gün zeytinler büyük bir kaba konur ve üzerlerine bir parça zeytinyağı gezdirilir. Bütün zeytinler yağla-nabilmeleri için elle karıştırılır. Her 10 kilo zeytin için 1 kilo ince tuz hesap edilerek zeytinler tuzlanıp iyice karıştırılır ve kaplara yerleştirilir. Kaplar serince bir yerde saklanır.


Saat: 07:21

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.