|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Limon Turşusu konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.03.2014, 21:13 | #1 (permalink) |
| Limon Turşusu Limon Turşusu Malzemeler 10 adet limon 300 gr. kalın tuz 1 lt. su. Yapılışı İlk hazırlık olarak turşu kurulacak 1 litrelik kavanoz kaynar su ile yıkanır. 8 adet limon sıcak su ile ve kabukları fırça ile fırçalanarak yıkanır. Sonra da sap yerinden diklemesine dörde bölünür. Limonlar bölünen yerden içi bolca kalın tuz ile tuzlanır. Ve tuzlanan limonlar kavanoza yerleştirilir. Dizme işlemi bitince üzerine 100 gr. tuz dökülür. Ayrıca 2 adet limon suyu ilave edilip hepsisin üstü örtülecek kadar ılık su ile kapatılır. Turşudaki ana prensip gereğince kavanozun hava alması engellenecek şekilde kapağı sıkı şekilde kapatılır. Mümkünse ışık almayacak bir yerde muhafaza edilir. Yaklaşık bir ay içinde turşunuz hazır olacaktır.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |