Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kozmetik Dünyası (https://www.forumaski.com/kozmetik-dunyasi/)
-   -   Siyah sabun, siyah Afrika sabunu faydaları. (https://www.forumaski.com/kozmetik-dunyasi/41505-siyah-sabun-siyah-afrika-sabunu-faydalari.html)

Gülümse 16.07.2013 11:00

Siyah sabun, siyah Afrika sabunu faydaları.
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Peki nedir bu Siyah Afrika Sabunu? Siyah Afrika sabunu binlerce yıldır Afrika'da kullanılan doğal bir sabun. Doğallığı ve içeriğindeki etken maddelerin saflığı nedeniyle bu sabun dünyanın en iyi sabunlarından biri olarak anılıyor.Sabunun %48gibi büyük bir kısmı Shea yağından oluşuyor, bu yağ Togo ve Gana'da sık bulunuyor.İçerisinde hiç kimyasal madde yok, gliserin oranı yüksek.Özellikle akneli , egzamalı kısacası problemli ciltelere iyi geliyor, ama sadece ciltte değil aynı zamanda saç ve vücutta da kullanılıyor.Ciltte derin temizlik sağlıyor , daha sağlıklı ve taze bir görüntü veriyor.Günde 2 kere, sabah ve akşam kullanabilirsiniz , bir kaç gün içersinde cildinizde meydana gelicek değişikliği farkediceksiniz.Alerji yapmadığı hatta en küçük bebeklerde bile kullanılabilecek kadar hassas olduğu belirtilmiş.İçeriğindeki gliserin nedeniyle kuru muhafaza edilmeli , en iyi sonuç her kullanımdan sonra kuru bir kutu içerisinde saklayarak ürünü muhafaza edeseniz alınıyor.İçerisinde herhangi bir aroma yok, o nedenle güzel koktuğunu da söyleyemeyiz ama önemli olan kokusu değil işlevi bana göre.



Garip yapısıi toprak gibi kokusu ve şekilsizliği sizi korkutmasın.Ne kadar doğal o kadar iyi :) Alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri sabununuzun nerede üretildiği.Eğer Avrupa veya Amerika ise almayınız , çünkü çoğu Siyah Afrika ürünü adı altında satılan sahte ürünler , otantik olana sadık kalın.Çünkü Afrika dışında yapılanların etken maddesi saf değil.

Yapısı pütürlü olduğu için eğer saçınızda kullanıcaksanız saçınıza direk uygulamayın , elinizle köpürterek köpüğü saça uygulayın , aksi taktirde sabun saça yapışır. Eğer sabununuzu cilt,vücut ve saç için kullanıkcasanız aynı sabunu kullanmak yerine sabunu bir bıçak yardımıyla keserek her parçayı ayrı bir iş için kullanın.

En çok Dudu Osun ve Nubian Heritage markaları tutuluyor. Nubian Heritage'a iherb'den 3.7$'a sahip olabilirsniz.

Shea yağının mineral, vitamin , protein içeriğiyle aynı zamanda iyileştirici etkisi var.Binlerce yıldır Afrikalı kabileler bu doğal yağı her derde deva olarak kullanıyorlar.Petrol yan ürünleri ihtiva eden nemlendiricilerin aksine Shea yağı cildin doğal elastikiyetini koruyor ve havadan nem absorbe edip cilde adapte ediyor. Tüm bunlardan sonra düşünün bakalım içerisinde %48oranında Shea yağı bulunan bir sabun nasıl kötü olabilir? :)

Bir de bunun sabunun faydalarıyla veya içeriğiyle ilgisi yok ama benim için çok önemli olan başka bir konuya değinmek istiyorum. Bu sabunun üeritiminde Afrikalı kadınlar "Fair Trade/adil ticaret" esasında çalışıyorlar.Hakettikleri ücreti , sosyal güvenceleri alıyorlar. Geçen sene Etiyopyalı'ların Starbucks tarafından ne kadar sömürüldüğünü ve hakettikleri ücretleri alamadıklarını anlatan bir makale yazmıştım. O nedenle biraz hassasım. Ama bu sabunu kullanırken en azından içim rahat olucak :)

Eğer yakın zamanlarda farklı bir sabun denemek isterseniz Siyah Afrika Sabunu'nu denemenizi şiddetle tavsiye ederim :) Eğer deneyeniniz varsa da görüşlerinizi duymaktan memnun olurum.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

-Alıntı-


Saat: 11:54

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.