Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   KPSS (https://www.forumaski.com/kpss/)
-   -   KPSS Tercihleri Nasıl Yapılır? (https://www.forumaski.com/kpss/157896-kpss-tercihleri-nasil-yapilir.html)

DeRDeST 25.06.2015 04:18

KPSS Tercihleri Nasıl Yapılır?
 
KPSS Tercihleri Nasıl Yapılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Her üniversite mezunu ve üniversite öğrencileri bir kamu kurum ve kuruluşunu girip hayatlarının tamamını garanti altına alarak çalışmak istemektedir. Ancak sınısız olan kamu kurumuna yerleşme isteleri karşısında sınırlı kadrolar bulunmaktadır. Devletimiz bu durumun önüne geçmek için düzenli olarak her yıl belli dönemlerde kadrolar açmaktadır. Bu kadrolar dikkatli ve adil dağıtılması için devletimiz tarafından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezine devredilmiştir. Kısa adı ÖSYM'dir. ÖSYM tercih işlemleri ile kamu personeli adayları arasından en nitelikli olanları seçmektedir. Her yıl yapılan (bazı bölümler için KPSS B grubu sınavı vardır ve 2 yılda bir yapılır) merkezi KPSsınavında yeterli puanı aldıktan sonra, ÖSYM'nin ilan ettiği tercih döneminde gereken tercih işlemlerinizi yapabilirsiniz.

KPSS tercihleri nasıl yapılır ?

♥ Öncelikle dikkat etmeniz gereken konu, ilgili tarihlerde KPSS sınavına girmiş ve yeterli puanı almış olmalısınız. Daha sonra ÖSYM'nin ilan ettiği muhtemel tarihleri takip etmelisiniz.

♥ Kesinleşen tercih tarihinde, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] adresine girmelisiniz. Bu adres ÖSYM'nin resmi web adresidir.

♥ Karşınıza gelecek olan sayfadan" Tercihler" butonuna tıklayınız.

♥ Açıklamalar alanındaki "Tercih bilgileri için lütfen tıklayınız" butonunu tıklayınız.

♥ Daha sonra karşınıza çeşitli linkler çıkacaktır. Bitirdiğiniz bölüme göre (ortaöğretim, ön lisans ya da lisans) tercihleriniz arasında gösterebileceğiniz kadro ve pozisyonları inceleyiniz.

♥ Hangi ilde hangi ilçede sizin branşınıza uygun olan kadro ve pozisyonları dikkatle inceleyiniz.

♥ Alım yapılacak olan kadro ve pozisyonlar için ayrıca nitelik istenmiş ise ve siz o nitelik kodunu bilmiyorsanız nitelik kodu bölümünü incelemelisiniz. Yani geri tuşuna basıp bir öncekisayfaya gelmelisiniz.

♥ Ortaöğretim, önlisans ve lisans kadrolar için ilgili nitelik kodlarını incelemelisiniz.

♥ Nitelik kodları ile kadro ve pozisyonlarınızı inceledikten sonra yapmanız gereken eğer bilmiyorsanız, mezun olduğunuz programın kodunu öğrenmek olmalıdır. Aynı şekilde geri tuşuna basıp gelen sayfadan mezun olduğunuz branşa göre kodlar bölümünü şeçmelisiniz.

♥ Karşınıza gelen sayfadan bitirdiğiniz bölümün kodunu öğrenebilirsiniz.

♥ Gereken tüm bilgileri öğrendikten sonra ilk sayfaya geri dönüp, "Tercih işlemi için lütfen tıklayınız"a tıklayınız.

♥ Gelen sayfadan TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra işlemler bölümüne geçip tercihlerinizi kodları ile birlikte yazınız. 30 tercih hakkınızı doldurduktan sonra kaydet tuşuna basmalısınız.

♥ İşlemizin tamalanması için son olarak ÖSYM adına 15 TL para yatırmalısınız.

diLemma 29.06.2015 14:32

Cevap: KPSS Tercihleri Nasıl Yapılır?
 
Bana KPSS demeyin geçen 1 yılımı verdim şükür atandım ama çok zorlu bir süreç ALAH yar ve yardımcıları olsun az bir zamanları kaldı.

DeRDeST 29.06.2015 18:14

Cevap: KPSS Tercihleri Nasıl Yapılır?
 
Alıntı:

diLemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 967629)
Bana KPSS demeyin geçen 1 yılımı verdim şükür atandım ama çok zorlu bir süreç ALAH yar ve yardımcıları olsun az bir zamanları kaldı.

Atanmana sevindim. ALLAH herkese nasip etsin.


Saat: 19:17

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.