Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   KPSS (https://www.forumaski.com/kpss/)
-   -   KPSS 2014 Olası Değişiklikler (https://www.forumaski.com/kpss/57087-kpss-2014-olasi-degisiklikler.html)

BlackMarlboro 24.09.2013 02:51

KPSS 2014 Olası Değişiklikler
 
KPSS 2014 Olası Değişiklikler

İngiltere’de memuriyet için sınav yapan Pearson Ölçme Merkezi’nin uyguladığı sınav modelini Türkiye’ye göre uyarlayacak olan ÖSYM, 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda öğrencilere test soruları ile beraber, açık uçlu sorular da olacak. Soruların yaklaşık %25′i açık uçlu türde olacak. Açık uçlu sorularda bir soru sorulup, adayın bildiklerini yazması istenecek. Böylelikle adayların, sahip oldukları bilişsel yeteneklerinin de ölçülme şansı bulacak.

Yıllardır tartışılan bir konu olan soru havuzu uygulaması da 2014 yılı itibariyle uygulamaya başlayacak. ÖSYM, ülkedeki üniversitelerde görev yapan sınav ile ilgili konuların uzmanlarından, sınav için sorular hazırlamasını isteyecek. Sorular, gerekli kontrollerden geçtikten sonra soru havuzunda birikecek. ÖSYM sınav uzmanları da bu sorular üzerinde değişiklikler yapacak. Böylece kim ne soru hazırlayıp ne zaman yayınlanacağını bilemeyecek.

Böylece sınav sorularının sızdırılması gibi ihtimal de ortadan kalkmış olacak. Yüz binlerce sorunun havuzda birikmesinden sonra ÖSYM, elektronik ve randevulu sınav yöntemiyle havuzdan rasgele seçtiği sorularla sınavlar yapabilecek. Sınavlarda sorulan soruların da eşdeğerliğini, ÖSYM uzmanları belirleyecek. Bu sınav yöntemi, İngiltere’nin (İLTS) ve ABD’nin (TOFEL) sınavlarında büyük bir başarıyla uygulanıyor.

Yine sınav zamanında sınav güvenliğine ilişkin alınan önlemler kapsamında emanetini nereye bırakacakları konusunda zor duruma düşen adaylar için de çalışmalar yürütüyor. Adayların çanta dâhil hiçbir eşyasının yanlarına alınmadığı sınavlarda Emanet Dolapları yapılması planlanıyor. Böylece adaylar, araba, ev anahtarı, cüzdan vb. malzemelerini emanet dolabına bırakıp sınava girecekler.


Saat: 06:27

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.