Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   KPSS (https://www.forumaski.com/kpss/)
-   -   KPSS tercih işlemlerinde ilan edilen kadro ve pozisyonlarda ...? (https://www.forumaski.com/kpss/57120-kpss-tercih-islemlerinde-ilan-edilen-kadro-ve-pozisyonlarda.html)

BlackMarlboro 24.09.2013 03:15

KPSS tercih işlemlerinde ilan edilen kadro ve pozisyonlarda ...?
 
KPSS tercih işlemlerinde ilan edilen kadro ve pozisyonlarda ...?

KPSS tercih işlemlerinde ilan edilen kadro ve pozisyonlarda aranan öğrenim şartları nasıl belirlenmektedir?

Bilindiği üzere, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri gereğince; merkezi yerleştirme yapılmak üzere, merkezi yerleştirme kılavuzlarıyla ilan edilen kadrolar ve bu kadrolara ait nitelikler, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının mevcut kadroları ve ihtiyaçları dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenmektedir. Başkanlığımızın bu husustaki görevi; ilan edilmek üzere Başkanlığımıza intikal ettirilen kadrolar ve bu kadrolar için aranan nitelikleri, mer'i mevzuat ve nitelik kod kılavuzunda yer alan hususlara uygunluk yönünden incelemekten ibarettir.
Söz konusu Nitelik-Kod Kılavuzunda, öğrenime ilişkin koşullar, diplomalar esas alınmak suretiyle "…. Bölümü mezunu olmak" şeklinde belirlenmişken, yerleştirme yapılan kurum ve kuruluşlardan gelen talepler ve ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme işlemlerinde başvuru esnasında kontrol yapılabilmesi için Üniversiteye girişte de kullanılan şekliyle, Yüksek Öğrenim Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM Başkanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının katılımıyla yapılan çalışmalar sonunda öğrenime ilişkin koşullar, öğrenim düzeylerine göre mezun olunan alan ya da program esas alınmak suretiyle yeniden belirlenmiştir. Bu çalışmada, kurum ve kuruluşların talepleri de dikkate alınarak bazı alanlar veya programlar dengi başka bir alan veya program olmadığı için tek başına bir kod altında, birbirine denk olan alanlar aynı kod içerisinde ya da birbirine denk olmamakla birlikte YÖK veya Milli Eğitim Bakanlığınca benzeri eğitime sahip oldukları belirtilen alanlar ayrı bir kod içerisinde değerlendirilmiştir.
Bu itibarla, kamu kurum ve kuruluşları ihtiyaçları çerçevesinde bu kodlardan her hangi birini, ikisini ya da her üçünü birden aynı kadro veya pozisyon için tercih edebilmektedirler. Devlet Personel Başkanlığının görevi, tercih edilen kod veya kodların o kadro veya pozisyon için uygun olup olmadığını kontrol olup, her iki veya her üç kodu aynı kadro veya pozisyon için kullanabilme imkanı bulunan kurumlara, bu kodlardan birini, ikisini veya her üçünü birden kullanmaları şeklinde bir zorlamada bulunma imkanı da bulunmamaktadır.


Saat: 07:01

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.