Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   KPSS (https://www.forumaski.com/kpss/)
-   -   Sınav Stresi Nasıl Atılır? (https://www.forumaski.com/kpss/83660-sinav-stresi-nasil-atilir.html)

Asi Ruh 07.01.2014 17:25

Sınav Stresi Nasıl Atılır?
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Sınav Stresi Nasıl Atılır ?

Sınav stresini atmanın en kolay yolu çok fazla düşünmemek olsa gerek.Şöyle düşünün çalıştıysanız karşılığında başaracağınıza kendinizi indırmalısınız.Çalıştım ve başaracağım kendine güven duygusu her şeyin üstesindne gelecektir.Böyle düşündüğünüzde ne sınav kaygısı kalacaktır nede sınav stresi.Sizlerle kendi fikirleirmi paylkaştıktan sonra birde uzman görüşlerine kulak kabartalım ne dersiniz sevgili öğrenciler.Sınav kaygısı yaşıyorsanız aşağıdaki yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

Sınav stresini ve kaygısını azaltmanın en temel yolu bilgi eksikliğini minimuma indirmek ve konulara olabildiğince hakim olmaktır.Kısa süre kaldığından bütün konuların tekrarını bu hafta ve üst üste yapmak bilgi depolamak yerine yoğun kaygılara sebep olabilmektedir.

Bir sınavın önemini öğrenci gözünde çok fazla büyüttüğü zaman, bu durum kaygısını daha da yükseltecektir. Öğrencinin hayatta alternatifler olduğunu unutmaması önemli. Kendilik değerinizin ölçüsü yaptığınız doğru netler değildir. Kim olduğumuza dair tanımlamalarımızı çok daha geniş bir açıdan bakarak yapmak çok önemlidir.Sınavla ilgisi olmayan düşüncelerden uzak durmaya çalışılması önemlidir.

XxX 07.01.2014 17:40

Cevap: Sınav Stresi Nasıl Atılır?
 
En güzel stres atma yöntemi patates kızartması ve keççap acayip stres alıyo. Her sınav öncesi yerdim mutlaka. Ha sınavların yüzde doksanı bütünlemeye kaldı ama en azından stres yapmadım sakindim sınavda. Şu an o patatesler ve keççaplar basen olarak geri döndü kabus gibi lanet lanet..:(


Saat: 07:39

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.