Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kulak Burun Boğaz (https://www.forumaski.com/kulak-burun-bogaz/)
-   -   Boğaz Ağrısına İyi Gelen 3 Bitki Çayı (https://www.forumaski.com/kulak-burun-bogaz/164490-bogaz-agrisina-iyi-gelen-3-bitki-cayi.html)

Papatya 24.08.2015 11:41

Boğaz Ağrısına İyi Gelen 3 Bitki Çayı
 
Boğaz Ağrısına İyi Gelen 3 Bitki Çayı

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Boğaz ağrısına iyi gelen 3 bitki çayı
Yemek yerken hatta sıvı tüketirken bile canınızın yanmasına neden olan boğaz ağrısına karşı tüketebileceğiniz bitki çayları...

Boğaz ağrısı en sık yaşadığımız sağlık sorunlarından biridir. Boğazımız ağrıdığında yemek yerken hatta sıvı alırken bile yutkunmada zorlanma yaşarız. Boğazın tahriş olması, iltihaplanması, mevsim geçişlerinden dolayı soğuk alma, aşırı soğuk ya da sıcak sıvı tüketmek boğaz ağrısı nedenlerindendir. Bu ağrılarla mücadele etmek için kolayca hazırlayabileceğiniz bitki çaylarını tüketerek sağlığınıza kavuşabilirsiniz.

Nane limon çayı


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Boğaz ağrısı ya da soğuk algınlığı denilince akla ilk olarak nane-limon gelir. Nane ve limon ikilisi boğaz, üşütme, nefes darlığı ve birçok hastalığı iyi gelmektedir. Bir su bardağının içine bir tutam nane, yarım limon kabuğu ile cezvede 10 dakika kaynatın, sonra süzgeçten geçirip için. Günde 3 defa tüketirseniz etkisini hemen görebilirsiniz.

Papatya çayı


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Papatya pek çok hastalığa iyi gelir. Sinirleri yatıştırır, uykuyu düzene sokar en önemlisi de boğazdaki iltihaplanmayı ve boğazda oluşan yaraları mükemmel şekilde tedavi eder. Papatya çayını çay gibi demleyerek içebilir ayrıca gargara olarak da uygulayabilirsiniz.

Ada çayı


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Soğuk algınlığı denilince akla gelen ön önemli çaylardan biri de ada çayıdır. Ada çayı hazırlamak için 1 bardak kaynar suyun içine 1 yemek kaşığı ada çayını ekleyip 5 dakika kadar bekleyin, demini aldıktan sonra için. Eğer tadı acı geliyorsa bu çayı 1 tatlı kaşığı bal ile tatlandırabilirsiniz. Bal sevmeyenler için birkaç damla C vitamini zengini limon da oldukça güzel tat vermektedir. Öksürük, burun akıntısı ve nefes darlığına da iyi gelir.
Bu şifalı bitki çaylarının yanında gargara yaparak da boğaz ağrısını giderebilirsiniz.
Tuzlu su ile gargara: Günde 3-5 defa tuzlu suyla gargara yapın. Tuzlu su boğazınızdaki iltihap ve yaraları alır. Bir su bardağının içine bir çay kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırdıktan sonra gargara yapın.





Saat: 11:29

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.