Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kulak Burun Boğaz (https://www.forumaski.com/kulak-burun-bogaz/)
-   -   Kulak çöpü ile temizlik kulak zarına zarar veriyor (https://www.forumaski.com/kulak-burun-bogaz/59174-kulak-copu-ile-temizlik-kulak-zarina-zarar-veriyor.html)

Perii 03.10.2013 02:10

Kulak çöpü ile temizlik kulak zarına zarar veriyor
 
Kulak çöpü ile temizlik kulak zarına zarar veriyor

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Kulağın, doğal yapısı gereği kendi kendini temizleme özelliğine sahip olduğu, buna rağmen birçok insanın özellikle banyodan sonra kulak çöpü kullanarak yaptığı temizleme girişiminin kulak zarına zarar verebileceği belirtildi.

Kulak sağlığı konusunda uyarılarda bulunan Kulak Burun Boğaz hastalıkları uzmanı Dr. Seçil Totan'a göre, kulak çöpü ile kulağı temizlemek, kişinin kendi kulağına yapabileceği en büyük kötülük. Dr. Seçil Totan, kulağın doğal yapısı gereği kendi kendini temizleme özelliğine sahip olması nedeniyle böyle bir temizleme girişimine gerek olmadığını belirtiyor. Kulak çöpü, Amerikalı Leo Gerstenzang tarafından 1920'de icat edilmiş.

Kulak kiri nedir ve nasıl temizlenmeli?
Dış kulak yolundaki yağ bezleri tarafından üretilen ve deri döküntülerini de içeren kulak kiri, sudan ve iltihaptan koruyan, dış ortamdan gelen tozun ve partiküllerin iç kısımlarına gitmesini önleyen faydalı bir salgıdır. Halk arasında 'kulak kiri' olarak bilinen salgı, pis ve iğrenç bir materyal değil, aksine kulak sağlığı için son derece faydalı. Ancak, salgının az üretilmesi enfeksiyon riskini artırıyor, fazla üretilmesi ise tıkaç görevi görüyor.

Salgının, dış kulak yolu derisinde yer alan kıllar tarafından taşınarak vücut dışına atıldığını belirten Total, temizleme konusunda şu uyarılarda bulundu: 'Tozlu ortamlarda çalışanlar, tıpa kullanarak kulağın işini hafifletebilirler. Banyodan çıktıktan sonra da havlu kenarı veya işaret parmağınıza doladığınız bir parça pamukla yüzeysel olarak kulağın dışındaki su damlacıklarını alabilirsiniz.



Saat: 14:50

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.