Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kulak Burun Boğaz (https://www.forumaski.com/kulak-burun-bogaz/)
-   -   Burun Kanamasında Ne Yapılmalı? (https://www.forumaski.com/kulak-burun-bogaz/64629-burun-kanamasinda-ne-yapilmali.html)

Jaqen 03.11.2013 18:06

Burun Kanamasında Ne Yapılmalı?
 
Burun Kanamasında Ne Yapılmalı?

Mütenevvi nedenlerden dolayı husule gelen burun kanamasında ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız uzman hekimlerin burun kanamasında yapılması gerekenler önerilerini sizler için yazımızda paylaşıyorum. Burun kanaması hem ciddi hastalıkların bir belirtisi olarak meydana gelebilir hem de ciddi olmaya sorunlardan dolayı ortaya çıkmaktadır. Burun kanamasında ne yapılmalı gelin birlikte öğrenelim.



Burnu kanayan her yaştaki kişi evvela teskin edilmelidir. Yatar durumdaysa, yarı oturur veya tam oturur duruma getirilmelidir; su bile evlerin üst katına daha az çıkar. Kanama kazaya bağlı ise kanama bölgesi içten veya dıştan kolayca görülebilir. Dış burun kanamaları, temiz bir pansumanla geçirilebilir. İçeriden gelen kanın yeri ancak burun içini görmekle kabil olacağından hekim tarafından tespit edilecektir. Günlük olaylarda Little bölgesi çok kanar. Bunun için:

Her iki burun kanadı baş ve şahadet parmakları arasında sıkıştırılır Little bölgesine baskı yapılır. (5 dakika süre ile)

Kanayan burun deliğinden içeri temiz pamuk veya gazbezi ufak tazyikle sokulur. Bu pamuk parçasına hiç bir zaman herhangi bir madde emdirilmemeli, halk inancı, örümcek ağı, tütün gibi maddeler tatbik etmemelidir. TETANOS TEHLİKESİ kadar bu maddelerin tahripkar etkileri ile başka sorunlar ortaya çıkabilir.Kanamanın miktarı az dahi olsa, kendiliğinden dursa da veya tekrar ederse nedenini bulmak üzere bir hekime gösterilmelidir.

Hekim tarafından yapılacak yöntemler: Hekim evvela hastayı teskin edecek tıbbi tedaviyi yapacaktır; erişkinlerde özel, enjeksiyon şeklinde verilen ilacı kullanacak, burun içini görmekle, kanamanın yerini kanıtlayacaktır. Ön bölgedeki kanamalar çoklukla kendiliğinden durma özelliği taşır. Hâlâ kanama var ise bu bölge özel bir takım maddelerle koterize edilir, (itrat de argent kalemi ile) ve basit burun kanamalarında zedelenmiş bölgenin çabuk şifaya varması için pomat yazabilir.
Evdeki basit yöntemlerle veya hekim tarafından tatbik edilen tedavi ile durdurulamayan burun kanamalarında özel yöntemler kullanılır. Bunların en başta geleni burun tamponlarıdır.

Burun tamponundan maksat, burun içerisini ve gereğinde burun arka bölgelerini de dolduracak şekilde hazırlanmış gaz şeritlerinin özel metotlarla kanayan bölgelere yerleştirilmesidir. Bu şekilde tampon burunda kanayan yere baskı yaparak mekanik olarak kanamayı durdurmaya yardım edecektir. Tanponman başlıca iki türlü tatbik edilir. (1) Ön tanponman (2) Arka tanponman.

alıntı


Saat: 10:15

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.