Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kültür - Sanat - Tarih (https://www.forumaski.com/kultur-sanat-tarih/)
-   -   'En edebi sanat kitabı ödülü'ne layık görüldü (https://www.forumaski.com/kultur-sanat-tarih/66423-en-edebi-sanat-kitabi-odulune-layik-goruldu.html)

BlackMarlboro 12.11.2013 04:44

'En edebi sanat kitabı ödülü'ne layık görüldü
 
'En edebi sanat kitabı ödülü'ne layık görüldü
Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi'nin kataloğu olarak 2012 yılında yazdığı 'Şeylerin Masumiyeti', yeni bir ödülün ilk sahibi oldu.

'Şeylerin Masumiyeti' bu sene ilk kez verilen Mary Lynn Kotz Ödülü'nü kazanarak geçen yıl Amerika'da yayımlanmış 'en iyi müze ve sergi kataloğu' ile 'en edebi sanat kitabı' seçildi.

Alanında ilk olan Mary Lynn Kotz Ödülü, görsel sanatlar ya da sanatçılar üzerine yazılmış gazetecilik, şiir, kurmaca, biyografi, tarih ve müze sergisi ve kataloğu olarak yazılmış eserler arasından edebi açıdan en yetkin olanına veriliyor.

ABD'nin en prestijli kurumlarından Virginia Kütüphanesi ile Virginia Güzel Sanatlar Müzesi'nin ilk işbirliği olan ödül, en önemli Amerikan ressamlarından Georgia O’Keeffe uzmanı ve Rauschenberg: Sanatı ve Hayatı adlı kitabıyla ödüllere layık görülmüş olan akademisyen ve yazar Mary Lynn Kotz anısına veriliyor.

Şeylerin Masumiyeti, Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi romanını yazdıktan dört yıl sonra müzeyi açtığı günlerde yazıp yayımladığı ve hem müze kataloğu hem de İstanbul’da kullanılan eşyalar ve koleksiyoncular üzerine düşüncelerini yazdığı edebi bir hatıra kitabı.

İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Hollandaca çevirileriyle tüm dünyada satışa sunulan Şeylerin Masumiyeti, yayımlandığı yıllarda ABD’nin prestijli yayınlarından The New York Times, Design Observer ve The Huffington Post gazetelerinde geniş inceleme yazılarıyla yankı bulmuştu. 30.9 milyonluk okuyucusu ile ABD’nin en önemli web gazetesi olan The Huffington Post'ta ise kitapla ilgili “sanatın ve edebiyatın en mükemmel kesişimi” tanımı kullanılmıştı.


Saat: 04:06

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.