Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Lazer Epilasyon (https://www.forumaski.com/lazer-epilasyon/)
-   -   Alexandrite Lazerler Hangi Durumlarda Uygulanamaz? (https://www.forumaski.com/lazer-epilasyon/75438-alexandrite-lazerler-hangi-durumlarda-uygulanamaz.html)

Sultan ŞAH 09.12.2013 22:33

Alexandrite Lazerler Hangi Durumlarda Uygulanamaz?
 
Alexandrite Lazerler Hangi Durumlarda Uygulanamaz?

Alexandrite lazerler dalga boylarının kısa olmasından dolayı ciltte derine inmez. Bu özellikleri nedeniyle derin yerleşimli kıllarda etkileri zayıftır. Vücudumuzda sırt, kol ve yüz kılları diğer kıllara göre daha derinde yerleşirler. Bu nedenle bu bölgelerde alexandrite lazerleri önermiyoruz.

Alexandrite lazerleri yüz ve boyun bölgesinde kullanımı da önerilmez. Bunun nedeni ise işlem yapılan alanda bulunan ince ayva tüylerinde artışa sebep olmasıdır. Bu tüyler kıl haline gelir. Fazlaca uzamaya başlar. Yani epilasyon amacıyla yapılan bu işlem ters etki ile indüksiyon ile sonuçlanır.

Alexandrite lazerlerin tüylerde yaptığı bu tetikleyici etkisinin nedeni henüz çözümlenmemiştir. Hatta yapılan alanın yanında da çıkması enteresan bir durumdur. Tüyler tetiklendiğinde tedavisi zordur. Birçok seans yapılsa bile faydalı olmayabilir. Alexandrite lazerlerin yaptığı bu yan etki oluşmuş ise bir süre ara verip Nd-yag lazerlerin kullanılabileceğine inanıyoruz. Fakat bu tedavinin işe yarayacağının garantisi verilemez. Alexandrite lazerlerin kullanılamadığı başka bir durumda koyu tenli kişilerdir. Koyu tenlilerde Alexandrite lazerin uygulanamayacağı çok nettir.

Alexandrite lazer uygulanan bir kimse bronzlaşmış ise alexandrite lazer yine aynı sebeplerle uygulanmamalıdır. Kişinin bikini izine bakarak açılıncaya kadar beklemek gerekir. Aksi halde kabuklanmalara, yanıklara ve lekelenmelere neden olunabilir.


Saat: 01:05

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.