Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   LYS - YGS (https://www.forumaski.com/lys-ygs/)
-   -   Üniversiteye Kayıt Yaptıracaklar Dikkat (https://www.forumaski.com/lys-ygs/161828-universiteye-kayit-yaptiracaklar-dikkat.html)

Papatya 29.07.2015 09:00

Üniversiteye Kayıt Yaptıracaklar Dikkat
 
Üniversiteye Kayıt Yaptıracaklar Dikkat
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Üniversiteye kayıt yaptıracaklar dikkat!

106 devlet üniversitesine yerleşme hakkı kazanan 514 bin 213 aday, e-Devlet Kapısı üzerinden üniversite kayıtlarını yapabilecek.

Geçtiğimiz yıl Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile Türksat A.Ş. arasında yapılan işbirliği çerçevesinde ilk olarak 32 devlet üniversitesinde başlatılan e-Devlet Kapısı üzerinden e-Kayıt uygulamasının kapsamı bu yıl genişletildi.
Bu yıl tüm devlet üniversiteleri kayıtlarının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına ilişkin çalışmaların, Türksat ile YÖK tarafından tamamlanmasıyla 106 devlet üniversitesine yerleşme hakkı kazanan 832 bin 674 adaydan 514 bin 213'ü, e-Devlet Kapısı mobil ve web uygulamaları üzerinden üniversite kayıtlarını yapabilecek.
2015-2016 öğretim yılı kayıt döneminde devlet üniversitelerine yerleşmeye hak kazanan öğrenci adayları, e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli bir şekilde e-Kayıt sistemini kullanarak, üniversite kayıtlarını yapabilecek. Kayıtlar 28 Temmuz 2015 başlayacak ve 5 Ağustos 2015tarihinde sona erecektir.

2015-2016 öğretim döneminde devlet üniversitelerine yerleşen öğrencilerin kayıt işlemlerini kapsayacak olan e-Kayıt sistemine, özel yetenek programları ile Yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen (sağlık raporu, heyet raporu vb. belge gerektirenler hariç ) bazı programlar dâhil edilmedi.

e-Kayıt hizmetinden faydalanmak için PTT'ler aracılığı ile dağıtımı yapılan e-Devlet Kapısı şifresi ile [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] adresine ya da e-Devlet mobil uygulamasına giriş yapmak ve e-hizmetler sekmesindeki YÖK “Üniversite e-Kayıt" hizmetini tıklamak yeterli olacak. Öğrenciler, kayıtlarını başarıyla tamamladıklarını gösteren belgeyi barkodlu olarak alabilecek. Ayrıca web hizmetinde e-Kayıt hizmeti için hazırlanan kılavuza da yer verilecektir.
Öğrenci adaylarının kayıt yaptırmak için yerleştikleri üniversiteye fiilen gitmesinin gerek kalmadığı e-Kayıt uygulaması öğrenci adaylarına hem zaman, hem de maddi tasarruf sağlama anlamında katkı sağlayacak.

Dexter 29.07.2015 09:03

Cevap: Üniversiteye Kayıt Yaptıracaklar Dikkat
 
"bir kereden bir şey olmaz" ne yaparsanız yapın bu söze inanmayın dil1

MayıS 29.07.2015 10:07

Cevap: Üniversiteye Kayıt Yaptıracaklar Dikkat
 
Kayıt yapsam mı yapmasam mı ikilemi kahretsin :p


Saat: 00:07

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.