Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   LYS - YGS (https://www.forumaski.com/lys-ygs/)
-   -   Kapatılan Üniversitelerin Öğrencilerinin Tercihleri Ne Zaman ? (https://www.forumaski.com/lys-ygs/184822-kapatilan-universitelerin-ogrencilerinin-tercihleri-ne-zaman.html)

Papatya 19.08.2016 10:16

Kapatılan Üniversitelerin Öğrencilerinin Tercihleri Ne Zaman ?
 
Kapatılan Üniversitelerin Öğrencilerinin Tercihleri Ne Zaman ?


ÖSYM, tercih, kapatılan üniversite öğrencilerinin tercihleri, vakıf üniversiteleri öğrencilerinin tercihleri ne zaman

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Darbe girişiminin ardından KHK ile kapatılan vakıf üniversiteleri öğrencilerinin tercihleri 23-26 Ağustos tarihlerinde alınacak .

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatılan vakıf üniversiteleri öğrencilerinin tercihleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 23-26 Ağustos tarihlerinde alınacak.

Buna göre, kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının önlisans ve lisans programlarından mezun olanlar ile halen kayıtlı öğrencilere ilişkin belge ve kayıtlar, koordinatör üniversiteye aktarılacak.

Bu üniversitelerdeki, tüm önlisans ve lisans öğrencilerinin, özel yetenek sınavıyla kayıt yaptıranlar dahil,
kapatılan üniversitelere kayıt yaptırdıkları yıldaki ÖSYS/DGS puanlarıyla kayıt yaptırdıkları yılda diğer yükseköğretim kurumlarının aynı adı taşıyan programlarının taban puanları esas alınarak, tercihleri doğrultusunda yapılacak. Öğrenciler, ÖSYM tarafından merkezi olarak yerleştirilecek.

Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarındaki kayıtlı önlisans ve lisans öğrencilerinin ÖSYM tarafından merkezi olarak yerleştirilme işlemleri aşamasında öğrencilikle ilgili işlemlerinin kesintiye uğramaması için Yükseköğretim Kurulu tarafından YÖKSİS Veri Tabanı'nda koordinatör üniversitelerine, yerleştirme işlemlerinin tamamlamasını müteakiben de yerleştikleri yükseköğretim kurumuna aktarılacak.

Öğrencilerin tercih işlemlerinde kayıtlı oldukları programla aynı isimdeki (bazı programlar için eşdeğer isimler) programları tercih edebilecek. Öğretim dili yabancı dil olan programlardaki öğrencilerin aynı isimdeki (bazı programlar için eşdeğer isimler) öğretim dili Türkçe programları da, öğretim dili Türkçe olan programlardaki öğrencilerin aynı isimli öğretim dili yabancı dil olan programları da tercih edebilecek.


Saat: 08:05

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.