Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   LYS - YGS (https://www.forumaski.com/lys-ygs/)
-   -   ALES Başvurusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler (https://www.forumaski.com/lys-ygs/98595-ales-basvurusu-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html)

Perii 22.03.2014 13:21

ALES Başvurusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler
 
ALES Başvurusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Girişi Sınavı olarak bilinen 2014 ALES İlkbahar Dönemi başvuruları 10 Mart 2014 Pazartesi günü başlayıp 19 Mart 2014 Çarşamba günü son bulacaktır. Akademik anlamda kariyer yapmak isteyen yada yüksek lisans ve doktora programlarına başvurmak isteyen kişilerin yanı sıra çevirmen, öğretim görevlisi, uzman, okutman, araştırma görevlisi ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan ya da öğretim elemanı dışındaki kadrolardan direk olarak atanmak isteyenler bu sınava kesinlikle girmelidir.
ALES başvuruları için üniversite mezuniyet şartı aranamamaktadır. ALES yapıldığı tarihten itibaren ALES’ten alınan puanlar 3 yıl geçerliliğini korumaktadır. Bu nedenle kendini denemek isteyenler ya da 3 yıl içinde bir lisans programından mezun olacak olan kişiler bu puanlarını kullanmak üzere şimdiden 2014 ALES İlkbahar sınavına girebilirler. İsteyen adaylar puanlarını yükseltmek için bir sonraki sınavlara da girebilme hakkına sahiptir. ALES başvuru ücreti 50 Türk Lirasıdır. Akbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Kuveyttürk ve PTT’lerden başvuru ücreti yatırılabilmektedir. ALES başvuru ücretinin yatırılmasının ardından adaylar ÖSYM bürolarından sınavlarının başvurularını tamamlayabilirler. ÖSYM aday şifresi bulunan adaylar ise işlemlerini istedikleri herhangi bir bilgisayar üzerinden kendi kişisel aday sayfalarına girerek sınav başvurularını tamamlayabilirler.
Eğitim bilgilerini ALES ve diğer sınavlar için düzenlemek isteyen adaylar sadece ÖSYM başvuru bürolarından bu işlemlerin yapılacağını bilmelidir. ALES’ten 100 üzerinden 70 ve üstünde puan alan adaylar başarılı sayılmaktadır. Sayısal ve sözel olarak iki farklı bölümden oluşan sınav toplamda 160 sorudur. ALES’te her aday 4 testten 3 testi cevaplamalıdır.


Saat: 00:08

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.