Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   M.Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimiz (https://www.forumaski.com/m-kemal-ataturk-ve-cumhuriyetimiz/)
-   -   Atatürkün Sanata Verdiği Önem Hakkında Bilgiler (https://www.forumaski.com/m-kemal-ataturk-ve-cumhuriyetimiz/107018-ataturkun-sanata-verdigi-onem-hakkinda-bilgiler.html)

Jade 01.05.2014 12:35

Atatürkün Sanata Verdiği Önem Hakkında Bilgiler
 
Atatürkün Sanata Verdiği Önem Hakkında Bilgiler


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Atatürk’ün Sanata Verdiği Önem Hakkında Bilgiler
Mustafa Kemal Atatürk, Sanata önem veren sanatı seven bir devlet adamıdır. Sanata ve sanatçıya değer verilmesini daima vurgulayan bir devlet adamıydı. Sanata karşı ilgisi olan Atatürk, birçok sanat ile yakından ilgilenmiştir. Namık Kemalin şiirlerini çok sevmiş ve edebiyata yakınlık duymuştur. 1927 yılında Nutuk adlı edebi eseri yazdı.

Atatürk aynı zamanda müziklede yakından ilgilenmiştir. Müzik ile ilgili düşüncelerini söyleyen Atatürk, ’Hayatta müziklazım değildir. Çünkü hayat müziktir. Müzikileilgiliolmayan varlık insan değildir. Eğer söz konusu olan hayat insan hayatı ise, müzik mutlaka vardır. Müziksiz hayat zaten mevcut olmaz.’’ sözleriyle belirtmiştir. Sevdiği gibi müzik ilkeleri doğrultusunda birçok çalışma yapmıştır. Türk halk ezgilerini derlemiş notaya alınmış ve yayımlanmıştır. Üniversitelere bağlı fakültelerde müzik bölümleri açılmış, ülkemizde uluslararsı müzik festivalleri düzenlemiştir.


Saat: 23:16

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.