Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Matematik (https://www.forumaski.com/matematik/)
-   -   Matematik'te Nasıl Başarılı Olunur? (https://www.forumaski.com/matematik/159326-matematikte-nasil-basarili-olunur.html)

DeRDeST 08.07.2015 03:20

Matematik'te Nasıl Başarılı Olunur?
 
Matematik'te Nasıl Başarılı Olunur?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Matematik öğrenmenin kolay yolu cesur olmaktır. Bu cesaret sınıfta önde oturmak, tahtaya yakın olmak, derse aktif katılmak, tahtaya çıkıp işlem yapmak ve hatta anladım, anlayamadım diyebilmektir. Matematik başarıyı yakalamak, cesaret göstermekle mümkün olacaktır. Öğrencilerin dakikalarca uğraşıp çözemediği soruyu, derste hocanın dikkatlice dinlenip, kalemle daire içine aldığı ya da işaretlediği her şey bu soruların çözümünü kolaylaştırabilir. Bu yüzden derste öğretmeni dikkatle dinlemek ilk yapılması gereken adımdır. Bilinmeyen noktalar, soruları muhakkak bir bilenden, öğreticiden destek alınmalıdır. Yapılan en büyük hatalardan biri de, bu konu da eksik kalsın, çözmeyi vereyim demektir. Kesinlikle böyle bir hataya düşmeden, zaman geçirmeden o eksiklik giderilip, doğrusu öğrenilmelidir.

Matematiği bir puzzle’ı tamamlar gibi çalışmak, salam adımlarla ilerleyerek başarıyı yakalamak mümkün olacaktır. Başarıyı yakalayabilmenin bir diğer yolu da, kendinizin hazırlayacağı, özel formüllerin, denklemlerin ve işlem özelliklerinin anlatıldığı bir defter hazırlanabilir. Çünkü kendi ürettiği bir çalışmayla daha kolay öğrenilecektir. Uzmanların çok sık önerdiği bit yöntemde, yazı tahtası önünde çalışmaktır. Özellikle uzun işleme dayalı matematik sorularının rahat, açık bir şekilde görülebileceği, hem de kişinin daha rahat hissettiği bir şekilde çalışabilmesi sağlanabilmektedir. Öğrenilen konuların tekrarlanması gözle değil elle olmalıdır. Bu yüzden sabırla çözümleri yazarak çalışmak gerekir. Bazı konular için dakikalar gerekebilir, ancak bazen de saatlerce çalışılabilmektedir.

Matematik dersi, diğer derslere nazaran daha çok destek alınması gerekir. Bazı dersler kitaptan öğrenmek yeterliyken, ancak sembollerin, sayıların ve formüllerin taşıdığı anlamları kavramak için iyi bir anlatıcıya ihtiyaç vardır. İyi bir dinleyici olmak da her ders için temel bir öğrenme becerisidir. Matematik dersi içinse, iyi bir dinleyici olmakla beraber iyi bir izleyici olmakta gerekir. Arkadaş ortamında çalışmak da matematiğin kavranması açısından verimli bir çalışma yöntemidir. Böylece anlaşılmayan konularda destek alınabilir.

Matematiği öğrenme süresi, öğrencinin motivasyonuna ve öğreticinin anlatma kabiliyetine bağlıdır. Konuların kavranmasından hemen sonrasında bireysel bir çalışma ortamı sağlamak dersin daha kolay pekişmesini sağlayacaktır.
Kişisel olarak internetten videolu ders anlatımlar izlenerek eksikler giderilebilir. Tabii bu başarıyı yakalayabilmek için öncelikle öğrencinin istekli olması gerekir.

Papatya 08.07.2015 03:31

Cevap: Matematik'te Nasıl Başarılı Olunur?
 
Matematiği seviyorum başarılı da olmak istiyorum ama o beni sevmiyor :D
Deneyecem bakalım sınav için.

DeRDeST 08.07.2015 03:34

Cevap: Matematik'te Nasıl Başarılı Olunur?
 
Alıntı:

papatyaa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 978744)
Matematiği seviyorum başarılı da olmak istiyorum ama o beni sevmiyor :D
Deneyecem bakalım sınav için.

Bizim duygularımız karşılıklı :) Ne ben onu seviyorum, ne de o beni seviyor. Aramız böyle güzel. :)

Kutup Yıldızı 25.09.2015 13:14

Cevap: Matematik'te Nasıl Başarılı Olunur?
 
Matematiği çok seviyorum ve zaten galiba sadece onunla aram iyi :) Kimya ve Biyolojiyi de seviyorum fakat Fiziğe bir türlü alışamadım onu da sevmenin bi yolu var mıdır ki :D

-X- 25.09.2015 13:17

Cevap: Matematik'te Nasıl Başarılı Olunur?
 
Hacım konuyu çalıştın mı? Heh otur deli gibi soru çöz, soru çeşitlerini tanı. Ha ben yapıyor muyum? Orası tartışılır. Ama formül bu yani :D

Neyse en son Python'da bi şeyler yazıyordum. Bb.

Toprak 25.09.2015 13:22

Cevap: Matematik'te Nasıl Başarılı Olunur?
 
matematık 4 yıl lise hayatım boyunca hep 40 35 45 50 alarak zar zor geçtım
üniversitede ise 5 .10 .15 aliyordum.hocada sağolsun anladı ki bende bişi çıkmayacak geçirdı sağolsun..matematık iyi olsaydı benım suan doktordum diyebilirdim.olmadı başaramadık.o benı sevdi ama ben sevmedim onu :)


Saat: 19:28

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.