Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Meslek Tanıtımları (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/)
-   -   İtalyan Dili Ve Edebiyatı Mezunları Nerelerde Çalışır? (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/166779-italyan-dili-ve-edebiyati-mezunlari-nerelerde-calisir.html)

DeRDeST 12.09.2015 21:24

İtalyan Dili Ve Edebiyatı Mezunları Nerelerde Çalışır?
 
İtalyan Dili Ve Edebiyatı Mezunları Nerelerde Çalışır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Üniversitelerin Edebiyat fakülteleri içerisinde eğitim veren İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümü hazırlık sınıfı dahil toplamda 5 sene süren bir lisans programdır. Bölüm içerisinde İtalyan dilinin tarihsel gelişimi ve yazılı ve sözlü edebiyat geleneğinin doğuşu başta olmak üzere İtalyan kültürü hakkında teorik derslerin eğitimi verilir.

İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları, filolog ve tercüman ünvanlarını elde ederler. Bunun yanı sıra pedagojik formasyon sertifikasına sahip olan kişiler İtalyanca öğretmenliği yapma hakkına sahip olur. Bölüm mezunlarının çalışma alanlarından bir diğeri de yayınevidir. Yayınevlerinde İtalyanca-Türkçe ve Türkçe-İtalyanca eserlerin çeviri çalışmalarını yapan bölüm mezunları bu eserleri basıma hazırlar. Kitabın çevirmeni veya editörü olarak görev yapan bu kişiler yayın koordinatörü veya yazı işleri müdürü olarak da yayınevlerinde görev yapabilir.

Bölüm mezunlarının çalışma imkanı bulduğu bir diğer alan ise tercüme ofisleridir. İtalyanca belgelerin, tezlerin veya nadir bulunan eserlerin çevirilerinin yapıldığı bu ofisterlerde tercüman görevinde bulunan kişiler bu bölümden mezun olanlardır. İtalyanca bir eserin çeviririsnin yanı sıra Türkçe bir eseri de İtalyancaya kazandırma görevine sahiptir. Bununla birlikte haber kanallarının veya gazetelerin dış basın bölümünde, ilgili haber kaynağında alınan konuların Türkçeye çevrilmesini de bu bölümden mezun olan kişiler üstlenmektedir.

İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünün çalışacğı diğer bir alan da Büyükelçilik ve Konsolosluk bürolardır. Bu bölümlerde pasaport ve diğer işlemler için görev yapan bölüm mezunları, devlet memuru olarak sözleşmeli veya kadrolu bir şekilde çalışabilir. Evrakların veya yazışmaların yürütüldüğü bölümde yine tercüman ünvanı ile de çalışabilirler.

Bu bölümden mezun olan kişiler Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel okullarda veya devlet okullarında İtalyanca öğretmeni olarak çalışabilir. Bunun için KPSS ile atamasının yapılması veya özel okullar tarafından İtalyanca bilgisinin yeterli seviyede olması gerekir.

İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları yüksek lisans veya doktora eğitimlerini tamamlayarak cari atamayla veya ÖYP ile yükseköğretim kurumlarında akademisyen olarak görev yapabilir. Ayrıca İtalyan üniversitelerinde de öğretim veya araştırma görevlisi olarak çalışabilirler. Bölüm mezunları İtalya'ya giderek de çeşitli şirketlerde çalışabilir.


Saat: 21:30

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.