Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Meslek Tanıtımları (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/)
-   -   Seyahat İşletmeciliği Mezunları Nerelerde Çalışır? (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/167002-seyahat-isletmeciligi-mezunlari-nerelerde-calisir.html)

DeRDeST 14.09.2015 19:14

Seyahat İşletmeciliği Mezunları Nerelerde Çalışır?
 
Seyahat İşletmeciliği Mezunları Nerelerde Çalışır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Günümüzün ilgi çekici mesleklerinden biri olarak seyahat işletmeciliği gösterilir. Seyahat işletmeciliği bölümünden mezun olanlar pek çok farklı alanda ve birimde çalışabilir. Bunlardan başlıcaları şunlardır:

Tur şirketleri: Turistlere yönelik olarak belli başlı bölgelere yapılacak olan turların düzenlenmesi, organizasyonu, konaklama yerleri, mola noktaları ve diğer unsurları ile ilgili olarak seyahat işletmeciliği mezunları görev alabilir. Seyahat işletmeciliği mezunu olan kişiler tur şirketlerinde yönetici, organizasyon sorumlusu gibi görevler de bulunabilirler. Gereken belgelerin elde edilmesi ile birlikte bu tarz firmaların en tepesindeki kişiler de seyahat işletmeciliği mezunu olabilirler.

Oteller: Özellikle yaz turizmi açısından büyük bir öneme sahip olan otellerde, seyahat işletmeciliği mezunları turistler adına çalışabilir. Bulundukları konum itibari ile turistlerin gezdirilmesi, imkânlardan yararlandırılması, lokal ya da şehirler arası turların organize edilmesi, tüm misafirlerin sağ salim otele geri getirilmesi, turlar için otobüs ve belge ayarlanması, otel kaynaklı aktivitelerin organize edilmesi gibi çok çeşitli görevler ile bu mezunlar iş görebilirler.

İstasyonlar: Pek çok otobüs, tren ya da diğer toplu taşıma aracının hareket ettiği, durakladığı, yolcu alıp indirdiği gelişmiş noktalarda seyahat işletmeciliği mezunları az da olsa görev alabilirler. Alanın planlanması ve giriş çıkış yapan araçların güzergah planlamaları gibi noktalarda bu mezunlar görev alabilirler. Bu noktada tur firmaları ve seyahat acenteleri ile sürekli olarak irtibat halinde olunur.

Seyahat işletmeciliği bölümü hakkında tavsiyeler

Bölümün amacı turistlerin ya da lokal bazda seyahat eden yolcuların doğru ve olması gereken güzergahlar dahilinde seyahat haklarını kullandırmak ve bunun için de lisanslı şirketlerin planlama yapmasına yardımcı olmaktır. Seyahat işletmecilği mezunları turistlerin gezdirilmesi, planlı bir şekilde seyahat ettirilmeleri gibi konularda etkindirler.

Bölümün içeriğinde daha çok sosyal alanlar ile ilgili bilgiler, yabancı dil, lisans ve tur belgeleri hakkında detaylı eğitimler yer alır.

Bu bölümü seçip okuyacak ve mezun olacaklar için sosyal zekanın yüksek olması dahilinde tercih yapılması tavsiye edilir. Özellikle yabancı dile eğilimli olmak ve insan ilişkilerinin kuvvetli olması bu bölüm bazındaki ana unsurlardır.


Saat: 09:30

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.