Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Meslek Tanıtımları (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/)
-   -   Latin Dili ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar? (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/167842-latin-dili-ve-edebiyati-mezunlari-ne-yapar.html)

DeRDeST 21.09.2015 19:15

Latin Dili ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar?
 
Latin Dili ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Antik çağda İtalya'nın Latium bölgesinde ortaya çıkan Latince, Roma'nın emperyalist bir güç olmaya başlaması ile zamanla Avrupa'nın büyük bir bölümüne yayılarak en çok kullanılan dil haline gelmiştir. Bu dilin bir diğer özelliği ise ilk çağlardan itibaren bilimin ve sanatın dili haline gelmiş olmasıdır.

Latince, Avrupa'da doğan diğer dillerin kökenini oluşturduğu için bu dili bilenler İtalyanca, Fransızca, İspanyolca, İngilizce, Almanca ve Romence gibi Avrupa dillerini çok daha kısa zamanda öğrenebilirler. Bu dilin eğitiminin verildiği Latin Dili ve Edebiyatı bölümü ise Türkiye'de sadece İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nde bulunur. Verilen eğitim 4 yıllık lisans düzeyindedir. Buradan mezun olanlara filolog ünvanı verilir.

Latin Dili ve Edebiyatı öğrencileri eğitim sürecinin son iki yılında Antik Yunan dili ve edebiyatını da ders olarak işlerler, bu da öğrencilere çift anadal yapma imkanı sunar. Eğitim süresince Latin dili grameri, Yunan dili grameri, Latin dili ve kültürü, Yunan dili ve Kültürü, Homeros Destanları, Roma edebiyatı ve tarihi gibi dersler okutulur. Latin dili ölü bir dil olmasına rağmen kişinin kendisini geliştirmesine bağlı olarak bir çok alanda iş imkanına sahiptir. Bu dili bilen kişi sayısı az olduğundan ve antik çağ uygarlıklarına ait eserlerin geneli Latince dilinde yazılmış olduğundan bölümden mezun olan öğrencilerin akademi başta olmak üzere birçok alanda geniş iş imkanları bulunur.

Mezunların çalışma alanları

Latince bilmenin en büyük avantajlarından biri Avrupa'da bir çok üniversitenin Latince bilenlere yönelik birçok yüksek lisans programı olmasıdır. Bu bölümden mezun olan kişiler yüksek lisans eğitiminden sonra doktora ile akademik kariyer yapabilir ve özellikle Avrupa başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde birçok üniversitede çalışabilirler.

Mezunlar, Latince eserleri çevrilmesi ve bu eserler hakkında çalışmalar yaparak günümüze antik değeri olan eserlerin kazandırılması alanında iş bulabilirler.

Yüksek öğretim kurumlarında alanları ile ilgili bilimsel projeler üretebilir ve araştırmalar yaparak bu araştırmaların sonucunu uluslararası sempozyumlarda ve bilimsel dergilerde yayınlayabilirler.

Kamu ve özel sektörde bilimsel danışmanlık ve alanı ile ilgili konularda bilirkişilik yapabilirler.

Latince, Alman liselerinde okutulan bir dil olduğundan mezunlar pedegojik formasyon alarak bu liselerde öğretmen olarak çalışabilir.

Müze, kütüphane ve arşivlerde de Latin Dili ve Edebiyatı mezunları çalışabilir.


Saat: 22:56

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.