Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Meslek Tanıtımları (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/)
-   -   Kabin Görevlisi / Host / Hostes / Steweard (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/70897-kabin-gorevlisi-host-hostes-steweard.html)

Sultan ŞAH 30.11.2013 19:46

Kabin Görevlisi / Host / Hostes / Steweard
 
Kabin Görevlisi / Host / Hostes / Steweard

Hizmet

Seyahat esnasında yolcu emniyeti ve konforundan bulunulan aracın amirine karşı sorumlu, geçerli eğitim sertifikasına sahip olan kabin ekibi üyelerine verilen addır. Genel olarak hava yolu ulaşımında, nadiren de kara yolu ulaşımında yolcuların seyahat emniyetini ve rahatını sağlamak üzere görevlendirilmişlerdir.
Özellikle hava ulaşımında görev yapan kabin görevlileri işe başlamadan önce yoğun ve kapsamlı bir eğitime (ilkyardım eğitimi, yangın söndürme eğitimi ve bazı havayolu ulaşımına ait özel eğitimler) tâbi tutulurlar. Havayolu ulaşımının yoğun olarak teknik altyapısı bulunduğu ve riskli oluşu sebebiyle kesin kurallara göre görevlerini yerine getirirler.
Olağandışı durumlarda yolcuların emniyetlerinin sağlanması, yolcuların yönlendirilmesi ve psikolojik olarak müdahale edilmesi gerektiği hususu gözönüne alındığında büyük öneme sahip bir görev üstlenirler.
Özellikle havayolu ulaşımında görev yapan kabin görevlileri saat ve güzergahlara bağlı olarak esnek çalışma şartlarında görev yaparlar. Aynı sebeplerle yaşanılan ülke ve şehir dışında konaklama ihtimalleri sebebiyle yoğun olarak yaşanılan mekandan uzakta yaşamlarını sürdürebilmeye hazır olmalıdırlar. Hava ulaşımında görevli kabin görevlileri uluslararası havacılık mevzuatı uyarınca ayda 110 saatten fazla görev yapamazlar.
Günümüzde kabin görevlisi olabilmek için genel olarak lise ve üniversite eğitimi önşart olarak kabul edilmese de gerek kız meslek liselerinde gerekse de üniversitelerin meslek yüksek okullarında bu yönde eğitim veren program bulunmaktadır.
Bazı şartlarda kabin görevlisi olabilmek için belli fiziksel şartlar (boy, kilo, beden vb.) aranabilmektedir


Saat: 07:01

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.