Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Meslek Tanıtımları (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/)
-   -   Uçuş Teknisyeni (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/71128-ucus-teknisyeni.html)

Sultan ŞAH 01.12.2013 02:19

Uçuş Teknisyeni
 
Uçuş Teknisyeni

Mühendislik - Teknik

Uçuş Teknisyeni, hava taşıtlarında uçuşa bizzat katılarak uçus öncesinde, uçuş sırasında ve uöuş sonrasında gerekli teknik işlemlerin tamamlanmasından sorumlu sözkonusu iş için eğitilmiş nitelikli ve uzman kişiler verilen addır. Uçuş teknisyenlerinin ana sorumluluk alanları
' Uçuş teorisi ve aerodinamik
' Gövde, motor ve teçhizat görevleri ile bunların bakımları
' Uçuşta küçük onarım, ayar ve parça değişimlerinin, uçak üzerinde tesirlerinin analizi
' Sürat sınırlarına göre uçak performansları ve motor arızaları karşısında yapılacak işler
' Yükleme, ağırlık merkezinin hesaplanması, performans, yakıt sarfiyatı, motor gücü ve verim tablosu ve eğrisi; motor çıkış gücünün kontrolü ve değişen meteorolojik şartların uçak üzerindeki etkisinin analizi
olarak sayılabilir.

Uçuş teknisyenleri 'Ulaştirma Bakanliği Sivil Havacilik Dairesi Uçuş Teknisyenleri Lisans ve Sertifika Yönetmeliği' uyarınca yetkilendirilirler.
Uçuş teknisyeni olmak isteyen kişilerin 21 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Uçus teknisyeni olabilmek için adaylarda aşağıdaki şartlardan en az birini karşılamalar istenir:
1. En az üç yıl uçak ve uçak motor bakımları üzerinde çeşitli tecrübe sahibi olduğunu belgelemek. Buna ilaveten en az beş saatlik uçuş teknisyenliği görevi ile ilgili uçuş eğitimi almış olmak.
2. En az iki yıl uçak motorları üzerinde havacılık eğitimi görüp kurslardan belge almış olmak. Buna ilaveten en az beş saatlik uçuş teknisyenliği görevi ile ilgili uçuş eğitimi almış olmak.
3. Havacılık, elektrik veya makine ile ilgili olan Sanat Enstitülerinden, Hava Okullarından veya Üniversitelerden bir tanesinden mezun olmak ve en az altı (6) ay 800 beygirlik motorları olan uçaklardan veya bunların eşiti güçte jet motorları olan uçakların bakım işlerinde çalışarak tecrübe sahibi olmak. Bunlara ilaveten en az beş saatlik uçuş teknisyenliği görevi ile ilgili uçuş eğitimi almış olmak.
4. Hava yolları nakliye işlerinde kullanılacak uçaklarda veya bu uçakların eşiti ağırlık ve motor gücünde bulunan en az iki motoru askeri uçaklarda iki yüz saat birinci pilot olarak uçmak veya ikinci pilot olup da birinci pilotun nezaretinde birinci pilotluk görevi yapmak.
5. Lisanslı bir uçuş teknisyeni nezaretinde en az yüz saat uçuş teknisyeni görevinde bulunmak.
Başvuru şartlarını sağlayan adaylar yapılan iki aşamalı teknik sınavda başarılı olmaları halinde ilgili Kurum tarafından lisanslanırlar.
Uçuş teknisyenleri, havacılık sektöründe teknik her bölümde görev alabilmektedirler.


Saat: 03:53

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.